Michael van Gerwen viert zijn zege op Dimitri Van den Bergh PDC/Lawrence Lustig

Darter Michael van Gerwen is de tweede serie wedstrijden van de Premier League begonnen met een overtuigende 8-3 zege op de Belg Dimitri Van den Bergh. Met gemiddeld 109.96 punten per beurt gooide de Brabander het hoogste moyenne van de Premier League dit seizoen.

Tijdens de eerste speelronde op 5 april moest vijfvoudig winnaar Van Gerwen nog alle zeilen bijzetten om er een 6-6 gelijkspel tegen de Belg uit te slepen. Dit keer was vanaf de eerste leg duidelijk dat Van Gerwen de winst ging opeisen.

Bullseye

Van den Bergh, die voor woensdagavond samen met Nathan Aspinall de ranglijst aanvoerde, mocht de eerste leg beginnen. Van Gerwen pakte die van de Belg af door 126 uit te gooien met bullseye.

Twee legs later brak de Brabander Van den Bergh nog een keer. Dit keer door 123 uit te gooien met bullseye. De Belg gooide een hoog gemiddelde, maar kwam er simpelweg niet aan te pas tegen een ontketende Van Gerwen.

Pas bij een stand van 6-0 pakte de Belg zijn eerste leg, waarna Van Gerwen iets minder ging gooien en Van den Bergh er 6-3 van maakte. Toch wist hij zijn ruime voorsprong te behouden en de Belg uiteindelijk met 8-3 te verslaan.

In totaal miste Van Gerwen maar twee dubbels. Acht van zijn tien pogingen om een leg uit te gooien waren raak.

"Zo, dit was lekker", reageerde Van Gerwen euforisch voor de camera van RTL7. "In het begin van de wedstrijd doe ik hem heel veel pijn met een paar goede finishes. Daar doe je iemand de das mee om, daar win je wedstrijden mee."

"Dat heb ik de laatste maanden vaak nagelaten. Dan is het leuk dat ik dat vanavond wel doe. Dat geeft veel voldoening."

STER reclame