Michael van Gerwen verliest van Jonny Clayton PDC/LAWRENCE LUSTIG

Michael van Gerwen heeft zijn tweede nederlaag in de Premier League geleden. De Brabander ging in de negende ronde kansloos onderuit tegen Jonny Clayton: 3-7. Met 11 punten staat hij op de ranglijst nog wel in de bovenste regionen.

Van Gerwen noteerde slechts een gemiddelde van 91 punten per beurt, terwijl hij woensdag in zijn partij tegen José de Sousa (7-4 winst) nog 104,7 punten per beurt gooide.

Het tekent de wisselvalligheid van Van Gerwen in de Premier League, waarin hij goede met slechte prestaties afwisselt. Ter illustratie: maandag gooide hij een gemiddelde van 87,6, dinsdag was dat 98,2.

Tegen Clayton kwam Van Gerwen al snel met 4-1 achter. Van Gerwen leek vervolgens even de geest te krijgen met een 129-checkout, maar dat bleek een spaarzaam hoogtepunt. Clayton behield zijn voorsprong en boekte een verdiende zege.

De negende en laatste speelronde wordt ook wel Judgement Night genoemd, omdat twee van de tien deelnemers afvallen. Die afvallers waren echter al bekend: Glenn Durrant sneuvelde dinsdag al, Rob Cross moest woensdag het veld ruimen.

Durrant, winnaar van de vorige editie, verloor met 5-7 van Cross en vestigde daarmee een negatief record. Hij was de eerste die al zijn wedstrijden in de Premier League zonder punt afsloot.

Nathan Aspinall versloeg Gary Anderson (7-2). De partijen José de Sousa-Peter Wright en Dimitri Van den Bergh-James Wade eindigden onbeslist (6-6).

STER reclame