Michael van Gerwen schreeuwt het uit Getty

Michael van Gerwen is de tweede fase van de Premier League begonnen met een overwinning op Glen Durrant: 7-3. De Brabantse darter, vijfvoudig winnaar van het evenement, staat daardoor na zes duels tweede in het klassement.

Van Gerwen deelt die positie met de Belg Dimitri Van den Bergh. De koploper is nog altijd Nathan Aspinall, die met 7-3 won van Peter Wright.

Van een leien dakje ging het allerminst voor Van Gerwen tegen Durrant, die in 2020 verrassend de Premier League won, maar dit seizoen nog steeds op zijn eerste overwinning wacht en stijf onderaan in het klassement staat.

"Ik was te veel met andere dingen dan mijn eigen spel bezig", bekende de winnaar na afloop bij RTL7. "Ik weet niet waarom ik dat doe, maar ik kan dat dan moeilijk uitschakelen."

Laagste gemiddelde ooit in Premier League

Van Gerwen wisselde enkele keren van darts, maar dat kon niet voorkomen dat hij niet verder kwam dan een gemiddelde van 87,6. Nooit eerder in zijn 148 wedstrijden in de Premier League moest hij genoegen nemen met zo'n laag moyenne. Ook zijn score op de dubbels (7 uit 29) paste niet bij zijn reputatie.

"Een heel slechte wedstrijd, maar wel gewonnen", hield hij de moed er voor de komende dagen in.

NOS

STER reclame