Michael van Gerwen
NOS Sport

Tweede gelijkspel Van Gerwen in Premier League, ondanks matchdart: 'Kansen moet je pakken'

Michael van Gerwen is in zijn vijfde partij in de de Premier League voor de tweede keer op een gelijkspel blijven steken. De Brabander verspeelde tegen de Engelsman Nathan Aspinall een 4-2 voorsprong en miste bovendien een matchdart: 6-6.

Van Gerwen leek op 6-5 te profiteren van een matige score van de prima gooiende Aspinall, maar de matchdart op dubbel 10 was niet aan de vijfvoudig winnaar besteed. Aspinall sloeg daarna direct toe om er alsnog een gelijkspel uit te slepen.

"Het scorend vermogen van Nathan was fantastisch, maar ik had op 6-5 vanaf 170 moeten toeslaan. Uiteindelijk moet ik toch tevreden zijn met een gelijkspel, maar als je de kans krijgt om te winnen, moet je die kans wel pakken", reageerde Van Gerwen na afloop tegen RTL7.

Eerder op de avond waren er al zeges voor Peter Wright (7-5 tegen Rob Cross) en Jonny Clayton (7-4 tegen Gary Anderson). James Wade bracht de Engelse titelhouder Glen Durrant zijn vijfde nederlaag toe in vijf partijen: 7-3. Dimitri Van den Bergh sloot de dag af met een verlies tegen de Jose de Sousa.

Durrant volgende tegenstander

Van Gerwen, die donderdag tegen James Wade zijn eerste nederlaag leed, vervolgt op maandag 19 april zijn Premier League-toernooi met een duel met Durrant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl