Michael van Gerwen viert zijn overwinning tegen Peter Wright Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen heeft zijn tweede wedstrijd in de Premier League darts verrassend eenvoudig gewonnen van Peter Wright. De Nederlander was met 7-2 te sterk voor de Schot, die hem vorig jaar in de WK-finale nog versloeg.

De wedstrijd in het Engelse Milton Keynes ging tot 2-2 gelijk op, maar vanaf de vijfde leg stond er geen maat op Van Gerwen. Dankzij de zege is hij in de stand gestegen van de vierde naar de eerste plaats.

Gary Anderson, die in zijn al lange carrière twee keer de Premier League op zijn naam schreef, won met moeite zijn wedstrijd in de tweede ronde. In de eerste ronde speelde de Schot gelijk tegen James Wade en ook dinsdagavond tegen José de Sousa kende hij problemen.

Anderson leek op weg naar een eenvoudige zege, maar zag een 4-1 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. De 50-jarige darter wist zich toch weer te herpakken en won uiteindelijk met 7-5.

Glenn Durrant, in 2020 nog winnaar van de Premier League, heeft dit jaar zijn topvorm nog niet te pakken. Na een afgetekende 7-3 nederlaag tegen Nathan Aspinall in de eerste ronde, kwam hij er dinsdagavond tegen Jonny Clayton ook niet aan te pas. Durrant verloor opnieuw met 7-3.

Price afwezig vanwege corona

De grote afwezige in Milton Keynes is Gerwyn Price. De regerend wereldkampioen en nummer een van de wereldranglijst testte vlak voor de eerste speeldag positief en werd daarom uit het speelschema gehaald.

Bekijk in de carrousel hieronder de stand en de uitslagen van de tweede ronde in de Premier League.

STER reclame