Ivan Rakitic baalt van de nederlaag van Sevilla

Titelkansen Sevilla lijken verdwenen na pijnlijke nederlaag in slotfase

Atlético Madrid, Real Madrid en FC Barcelona zullen maandagavond met plezier hebben gekeken naar de uitslag van Sevilla-Athletic Club. Door een laat tegendoelpunt (0-1) heeft de thuisploeg het nodige terrein prijsgegeven in de strijd om de Spaanse titel.

Sevilla staat vierde en heeft nu vier punten minder dan Real - dat komende zondag de tegenstander is - en Barça. De achterstand op koploper Atlético bedraagt zes punten. In La Liga zijn nog vier speelrondes te gaan.

Doelman Simon werkt niet mee

Voor Sevilla betekende de nederlaag van maandagavond het eerste puntenverlies sinds eind maart. De ploeg van trainer Julen Lopetegui stuitte op eigen veld onder meer verschillende keren op Unai Simon.

De doelman van Athletic Club lag halverwege de eerste helft in de weg bij een inzet van Youssef En-Nesyri. De clubtopscorer van Sevilla kreeg op aangeven van Marcos Acuna een uitstekende kopkans, maar kreeg de bal niet langs Simon.

De stand bovenin La Liga

Niet veel later had de 23-jarige keeper opnieuw een antwoord op een poging van En-Nesyri, die hem probeerde te verschalken met een schot uit de draai. In de slotfase van de tweede helft bracht Simon op fraaie wijze redding op een schot van Acuna.

De Jong valt in

Op dat moment was Luuk de Jong net als invaller binnen de lijnen gekomen. Een paar minuten na zijn entree deed hij van zich spreken met een poging tot een omhaal, maar die inzet ging naast.

In de slotminuut zag De Jong het alsnog helemaal misgaan voor Sevilla. Terwijl de thuisploeg aandrong in de jacht op een doelpunt, sloeg Athletic Club via invaller Inaki Williams in de omschakeling toe.