Marcos Llorente (midden) heeft Atlético op voorsprong gezet

Na twee afgekeurde goals Suárez komt Atlético met schrik vrij bij Elche

Atlético Madrid staat met nog vier duels te gaan nog steeds alleen aan kop in Spanje. Kleine kanttekening is dat het volgende week op bezoek moet bij Barcelona en de achtervolgers de druk op de ranglijst nog flink kunnen opvoeren in de spannende titelstrijd.

Het bezoek aan Elche werd met veel geluk in winst omgezet (0-1). Fidel Chaves schoot een penalty tegen de paal, in de laatste minuut van de wedstrijd.

Atlético kreeg het steeds moeilijker, zeker nadat de verkregen voorsprong na een van richting veranderd schot van Marcos Llorente maar niet werd uitgebouwd. Luis Suárez, die na een spierblessure voor het eerst na vier weken weer kon starten, zag twee doelpunten vanwege buitenspel worden afgekeurd.

Penalty teruggedraaid

Vlak voor rust leek de Uruguayaan te mogen aanleggen vanaf de stip, maar op advies van de VAR werd de beslissing van de scheidsrechter om een strafschop te geven weer teruggedraaid.

Stadgenoot Real Madrid blijft door een overwinning tweede, al had de regerend kampioen moeite het krachtsverschil met Osasuna in de score uit te drukken.

Bij een gelijk puntenaantal blijft Real Madrid op basis van het onderlinge resultaat Barcelona voor

De Madrilenen speelden een goede eerste helft, maar in de afwerking schortte het nogal. Bovendien tikte doelman Sergio Herrera twee keer een bal heel knap net over de lat. Osasuna kon aanvallend maar weinig uitrichten.

Pas in het laatste kwartier sloeg Real toe. Met een kopbal opende Militao de score en vier minuten later werd het 2-0 via Casemiro, die met meer geluk dan wijsheid scoorde. De Braziliaan nam de bal verkeerd aan, maar tikte die daarmee toevallig binnen.

Barcelona gaat zondag op bezoek bij Valencia, Sevilla ontvangt maandag Athletic Club.