Antoine Griezmann baalt

Koeman krijgt rood en ziet Barcelona tegen Granada naast koppositie grijpen (1-2)

FC Barcelona heeft een gouden kans laten liggen om de koppositie te pakken in de Spaanse competitie. Het elftal van trainer Ronald Koeman ging donderdagavond op eigen veld met 1-2 onderuit tegen Granada.

Door die nederlaag staat Barça, met nog vijf wedstrijden voor de boeg, op de derde plaats. De Catalanen hebben hetzelfde aantal punten als nummer twee Real Madrid (dat over een beter onderling resultaat beschikt) en twee punten minder dan Atlético Madrid, dat volgende week nog op bezoek komt in Camp Nou.

Messi scoort weer

In datzelfde stadion was Barcelona tegen Granada in het grootste deel van de wedstrijd heer en meester. Voor rust uitte zich dat overigens vooral in een hoog percentage balbezit (80 procent) en niet zozeer in een stortvloed aan mogelijkheden.

De eerste grote kans leidde halverwege de eerste helft direct tot een doelpunt. Lionel Messi vond Antoine Griezmann, die zichzelf met een fraaie pirouette vrijspeelde en de bal weer inleverde bij de Argentijnse aanvoerder. Met zijn 26ste treffer van het seizoen tekende Messi vervolgens voor de 1-0.

Lionel Messi blij na zijn openingstreffer tegen Granada

Barcelona bleef daarna de betere ploeg, maar kreeg het niet voor elkaar om de voorsprong op Granada te vergroten. Zo was een aantal behoorlijke kansen niet besteed aan Messi, Griezmann en Sergi Roberto.

Koeman moet vertrekken

Na iets meer dan een uur sloegen de bezoekers, die in La Liga momenteel achtste staan, toe uit een spaarzame counter. Barça-verdediger Oscar Mingueza kreeg een lange bal niet onder controle, waarna Darwin Machis profiteerde en de gelijkmaker binnenschoot.

Vrij snel daarna wist Koeman de aandacht op zich gericht. De trainer leek iets te roepen richting de arbitrage en werd door de scheidsrechter met een rode kaart weggestuurd.

Koeman zei na afloop dat hij niet begreep waarom hij was weggestuurd. Het zou zijn omdat hij de vierde official zou hebben beledigd. "Ik zou graag weten wat ik dan zou hebben gezegd. Hij was degene die onbeleefd tegen me was", zei Koeman. "Als ze iets in het rapport van de scheidsrechter zetten dat ik niet heb gezegd dan zal ik daartegen protesteren."

Trainer Ronald Koeman reageerde na de wedstrijd op zijn rode kaart.

Koeman na rode kaart: 'Heb vierde official niet beledigd, zeker niks verkeerds gezegd'

Koeman volgde het restant van de wedstrijd vanaf de tribunes, waar hij via de telefoon in contact stond met zijn assistent-coaches. Ondanks de telefonische tips ging het in de slotfase alsnog helemaal mis voor Barcelona.

Tien minuten voor het einde werd Jorge Molina geen strobreed in de weg gelegd om de 1-2 binnen te koppen. Zo velde de 39-jarige Granada-spits het vonnis over Barcelona, dat de kans liet liggen om voor het eerst dit seizoen beslag te leggen op de koppositie.

'Fouten in verdediging'

Koeman weet de nederlaag aan het gebrek aan focus in de tweede helft en de fouten in de verdediging. "We probeerden zelf vaker te scoren maar konden de kansen niet afmaken en zij scoorden twee keer. Zij gooiden de winkel dicht en wij konden niets meer creëren."

De nederlaag is volgens de coach zuur, want het was een goede kans om te winnen. "Er zijn nog altijd vijf wedstrijden en iedere ploeg die strijdt om de titel heeft een zwaar programma. We moeten ons voorbereiden op de wedstrijd van zondag."