De basketbalsters van Dozy Den Helder

Basketbalsters Den Helder winnen eerste finaleduel van Binnenland

De basketbalsters van Dozy Den Helder hebben het eerste play-offduel in een best-of-three-serie om het landskampioenschap gewonnen. In Den Helder werd Binnenland uit Barendrecht met 82-75 verslagen.

Binnenland, in 2014 voor de laatste keer keer kampioen en Den Helder, dat in 2009 zijn laatste titel vierde, gingen lang gelijkop. Na het derde kwart stond het 58-58, waarna Den Helder, dat dit seizoen al de beker won, langzaam uitliep.

In de slotfase schommelde de voorsprong van Den Helder rond de zes punten. In de laatste minuut drong Binnenland nog flink aan, maar het miste enkele kansen waarna Den Helder bij een snelle uitval scoorde en de zege veiligstelde.

De tweede wedstrijd wordt donderdag gespeeld in Barendrecht. Het eventuele derde en beslissende duel staat gepland voor zaterdag.