De Nederlandse basketbalsters liepen zaterdag het EK mis door een nederlaag tegen Slowakije
NOS SportAangepast

Teleurstellende trip basketbalsters krijgt staartje met coronabesmettingen

De teleurstellende trip naar Slowakije heeft voor vier van de Nederlandse basketbalvrouwen een vervelend staartje gekregen. Zij zijn met een coronabesmetting teruggekeerd uit Piestany, waar Oranje zaterdag het EK misliep.

Het gaat om twee speelsters die in het buitenland spelen en twee die in de Nederlandse competitie actief zijn. Drie speelsters hebben lichte klachten. Uit voorzorg zijn ook alle andere speelsters en stafleden in thuisquarantaine gegaan.

Dat geldt ook voor bondscoach Hakim Salem, voor wie het gissen is waar de besmettingen plaatsvonden. "We hebben een week lang in een bubbel gezeten, zowel in Nederland als Slowakije, en zijn acht keer getest", aldus Salem.

"Op de terugweg is helaas wel onze vlucht gecanceld, door de sneeuw in Nederland. Voordat dat gebeurde hebben we zes uur op het vliegveld van Wenen gezeten. Ergens daar is een besmetting opgelopen", denkt Salem.

"Maar voordat we weer in het vliegveld stapten, zijn we negatief getest. Dus het is een raadsel, maar dat is de tijd waarin we leven, denk ik."

De basketbalsters grepen zaterdag naast een ticket voor de Europese titelstrijd, later dit jaar, door met 61-50 te verliezen van Slowakije, waar een zege vereist was.

Basketbalsters grijpen naast kwalificatie voor EK

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl