NOS Voetbal

Guardiola kritisch over Super League: 'Waarom zit Ajax er niet bij?'

Pep Guardiola, trainer van Manchester City, heeft zich uiterst kritisch uitgelaten over de nieuwe Super League. "Sport is geen sport meer als succes is gegarandeerd. Er hoort een relatie te bestaan tussen inspanning en beloning", zei Guardiola.

City-coach Guardiola kritisch over Super League: 'Dit is geen sport'

Manchester City is een van de twaalf grondleggers van de Super League, maar de coach keert zich tegen het plan. "Ik houd van mijn club, ik steun mijn club, maar ik heb ook mijn eigen mening. Dit heeft invloed op voetbalfans wereldwijd."

"Het is niet eerlijk voor teams die het goed doen, bovenaan staan en zich toch niet kunnen kwalificeren. Waarom zit Ajax, dat vier keer de Champions League won, er bijvoorbeeld niet bij? Ik zou graag zien dat de voorzitter van de commissie van de Super League uitlegt hoe we aan deze beslissing zijn gekomen. Ze moeten het ons allemaal vertellen."

Maandag liet trainer Jürgen Klopp van Liverpool zich al kritisch uit over de plannen van de twaalf clubs. Naast City en Liverpool gaat het om Manchester United, Liverpool, Chelsea, Tottenham Hotspur, Arsenal, Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid, Juventus, Internazionale en AC Milan.

Premier League keert zich tegen plan

De veertien Engelse clubs die niet bij de nieuwe competitie zijn betrokken, hebben zich in een gezamenlijke verklaring met de Premier League en de FA fel tegen de Super League gekeerd.

De clubs en de Premier League zeggen de plannen voor een nieuwe competitie "unaniem en krachtig" te verwerpen en alles in het werk te willen stellen om de plannen tegen te houden.

Bayern en PSG wijzen Super League af

Bayern München en Paris Saint-Germain, de Champions League-finalisten van vorig seizoen, zijn niet betrokken bij de Super League en wijzen de plannen ook resoluut af.

"Paris Saint-Germain is er stellig van overtuigd dat voetbal een spel is voor iedereen. Als voetbalclub zijn we een gezin en een gemeenschap, onze fans zijn het belangrijkste. Ik denk dat we dit niet mogen vergeten", aldus PSG-eigenaar Nasser Al-Khelaifi. "Ieder voorstel zonder de steun van de UEFA lost de problemen niet op, maar wordt gedreven door eigenbelang."

Bayern-voorzitter Herbert Hainer gaf in een verklaring een duidelijke boodschap af: "FC Bayern zegt nee tegen de Super League". Directeur Karl-Heinz Rummenigge had zich ook al in scherpe bewoordingen uitgelaten over het omstreden initiatief.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl