Taremi scoort met een schitterende omhaal

Chelsea naar halve finales Champions League ondanks weergaloos slot Porto

Chelsea heeft zich ten koste van FC Porto geplaatst voor de halve finales van de Champions League, voor het eerst sinds 2014.

Na de eenvoudige zege (2-0) van vorige week verloor de ploeg van Thomas Tuchel in de tweede kwartfinale met 1-0 in Sevilla, door een schitterende omhaal in de blessuretijd van Porto-invaller Taremi.

Dankzij de riante uitgangspositie kon Chelsea vanaf het begin van de wedstrijd achteroverleunen. Dat deed de Londense ploeg dan ook. Het initiatief lag bij Porto, dat wel wat probeerde, maar niet bij machte was om echt gevaarlijk te worden.

Daarnaast werden er veel overtredinkjes gemaakt en was het balverlies talrijk. Er viel dan ook niet veel te genieten voor rust.

Mason Mount schermt de bal af in het duel met FC Porto

Invaller Mehdi Taremi tekende in de tweede helft voor de eerste poging van Porto binnen de palen. Hij kon vrij op het doel koppen, maar er zat zo weinig kracht achter dat Chelsea-doelman Edouard Mendy de bal simpel kon oprapen.

Weergaloze omhaal

Genieten kon de neutrale toeschouwer pas ver in de extra tijd; invaller Hakim Ziyech zette Christian Pulisic vrij voor het doel, maar keeper Agustin Marchesín redde.

In de derde minuut van de blessuretijd maakte Taremi zijn schitterende eretreffer. De Iraniër werkte een voorzet van Nanu met een weergaloze omhaal achter Chelsea-doelman Mendy, maar het was voor Porto te laat om nog een stunt af te dwingen.

Het duel werd net als vorige week gespeeld in Sevilla omdat de Portugese overheid quarantainemaatregelen en reisbeperkingen heeft ingesteld voor reizigers vanuit het Verenigd Koningrijk.

Chelsea neemt het in de halve finales van het miljoenenbal op tegen Real Madrid of Liverpool. Die clubs spelen woensdag hun tweede kwartfinaleduel in Liverpool. Real Madrid won de eerste ontmoeting met 3-1.