Hansi Flick (links) en Hasan Salihamidzic in betere tijden na het winnen van de Duitse beker in juli 2020 EPA

Het rommelt in München en niet zo'n beetje ook. Die onrust wordt alleen maar groter als Bayern vanavond in de Champions League wordt uitgeschakeld door Paris Saint-Germain.

Doet FC Hollywood, de bijnaam van Bayern vanwege zijn voortdurende (interne) problemen, zijn naam weer eer aan?

Natuurlijk, een 3-2 achterstand is in het Parc des Princes best goed te maken. Vooral als je regerend kampioen Bayern München bent en het spel van vorige week zag. Maar het gelijkspel tegen Union Berlin van afgelopen zaterdag was nou niet bepaald de opkikker waar ze bij de Duitse 'Rekordmeister' op hadden gehoopt.

Verstoorde relatie: Flick versus Salihamidzic

En dan is er ook de verstoorde relatie tussen trainer Hansi Flick en technisch directeur Hasan Salihamidzic. De twee houden er al langere tijd een verschillende visie op na over het te voeren transferbeleid.

Flick, die vorig seizoen met Bayern liefst zes prijzen pakte, kreeg afgelopen zomer bijvoorbeeld niet de door hem gewenste versterkingen. Volgens het Duitse voetbalweekblad Kicker hoopte hij onder meer op Sergiño Dest, maar kreeg hij Bouna Sarr. En ook de door hem begeerde Callum Hudson-Odoi van Chelsea kwam niet, in plaats daarvan stapte ineens Douglas Costa de kleedkamer binnen.

De nog altijd geblesseerde topscorer Robert Lewandowski wordt node gemist bij Bayern München AFP

Ook op de uitgaande Bayern-transfers had Flick veel aan te merken, zoals bij de overgang van Thiago Alcántara naar Liverpool (medio 2020). Nu ziet hij tot zijn afgrijzen ook de ervaren David Alaba en Jérôme Boateng richting de uitgang gaan. Alaba zou een te hoog salaris verlangen, Boateng komt niet in aanmerking voor een nieuw contract.

En dat terwijl Karl-Heinz Rummenigge, de bestuursvoorzitter van Bayern, net in een interview met The Athletic had geroepen dat Flick en Salihamidzic een verhelderend gesprek onder vier ogen zouden hebben gehad. Maar dat is nog niet alles.

Bekijk hieronder de voorbeschouwing op Paris Saint-Germain-Bayern München:

Het is überhaupt onzeker of Flick komend seizoen nog hoofdtrainer van Bayern München is. Hij wordt in Duitsland namelijk gezien als de ideale kandidaat om Joachim Löw na het Europees kampioenschap op te volgen als bondscoach.

Nieuwe bondscoach van Duitsland

Flick was de assistent van Löw toen Duitsland in 2014 de wereldtitel won en geldt onder meer daarom als de perfecte man om het stokje over te nemen. "Ik ben ervan overtuigd dat hij zijn contract tot 2023 nakomt", wilde clubvoorzitter Herbert Hainer afgelopen weekend in de voetbaltalkshow Sky90 niets weten over een vertrek van zijn trainer.

"Eigenlijk zijn wij het slachtoffer", vond Hainer. "Er wordt over onze trainer gesproken omdat er straks een vacature bij de Duitse bond is. Wij moeten het er steeds weer over hebben en krijgen er veel vragen over."

Ik verwacht dat Flick na de twee wedstrijden tegen PSG met de directie gaat praten over zijn wens om naar de Duitse voetbalbond te vertrekken.

Lothar Matthäus

Bestuurslid en oud-keeper van de club Oliver Kahn gaat volgens Bild deze week nog met Flick rond de tafel zitten om de toekomstplannen van de trainer te bespreken.

Clubicoon Lothar Matthäus gooide vorige week in zijn column voor het Duitse Sky Sports nog olie op het vuur. "Ik verwacht dat Flick na de twee wedstrijden tegen PSG met de directie gaat praten over zijn wens om naar de Duitse voetbalbond te vertrekken."

Ook oud-speler Stefan Effenberg mengde zich afgelopen weekend bij Sport1 in de discussie. "Een samenwerking na de zomer wordt steeds onwaarschijnlijker, want dit gaat niet alleen om het vieren van successen. Dat betekent dat Flick of Salihamidzic moet vertrekken."

FC Hollywood

Spits Thomas Müller reageerde maandag op de persconferentie gevat op een vraag van de pers over het conflict tussen Flick en Salihamidzic. "Toen ik jong was, sprak men altijd over FC Hollywood: er gebeurt altijd wel iets bij de club. Bayern blijft bijzonder."

Het is dus duidelijk dat Bayern wel wat rust in de tent kan gebruiken. Plaatsing voor de halve finales van de Champions League zou in ieder geval even voor een adempauze kunnen zorgen.

STER reclame