Kylian Mbappé

Uitblinkers Mbappé en Navas bezorgen PSG zege in heerlijke wedstrijd bij Bayern

Paris Saint-Germain heeft een grote stap richting de halve finales van de Champions League gezet. De Franse grootmacht counterde zich dankzij uitblinkers Kylian Mbappé en doelman Keylor Navas naar een 3-2 zege op bezoek bij Bayern München.

De kraker in München was een reprise van de Champions League-finale van vorig seizoen. Maar behalve veel van de spelers, het shirt van Bayern en één van beide coaches hadden beide edities weinig gemeen.

Enerverende ontmoeting

Zo teleurstellend als de eindstrijd 7,5 maand geleden was, zo enerverend was de ontmoeting van woensdagavond. Al in de derde minuut opende Mbappé namens de bezoekers de score, uit een passje van Neymar (0-1).

En daar bleef het niet bij, het aantal momenten van opwinding was in de Allianz Arena even overvloedig als de sneeuwval. Voordat Mbappé de score opende had Bayern al de lat geraakt via Eric Maxim Choupo-Moting, die de geblesseerde Robert Lewandowski verving.

Eric Maxim Choupo-Moting en Neymar, vorig seizoen nog ploeggenoten bij PSG

Na de openingstreffer miste Thomas Müller een grote kans op de gelijkmaker, werd een treffer van Julian Draxler afgekeurd wegens buitenspel en hield de uitblinkende PSG-doelman Navas - goed voor tien reddingen - Leon Goretzka en Benjamin Pavard van scoren af, voordat Marquinhos de 0-2 maakte.

De volledige Bayern-defensie, die er bij de 0-1 ook al niet al te best uitzag, liep na een afgeslagen vrije trap naar voren en werd door Neymar gepasseerd met een listig boogballetje. Marquinhos nam aan en bleef oog-in-oog met Manuel Neuer kalm.

Een domper op de Franse vreugde was de blessure die de Braziliaanse aanvoerder bij zijn treffer opliep. Marquinhos moest zich laten vervangen door Ander Herrera.

Bayern komt terug

Tien minuten voor rust was daar ook eindelijk een - dikverdiende - treffer voor de thuisploeg. Choupo-Moting, die in de finale van vorig seizoen nog inviel namens PSG, kopte raak uit een voorzet van Benjamin Pavard: 1-2.

Eric Maxim Choupo-Moting

In de tweede helft ging Bayern München vrolijk door waar het voor rust gebleven was. Aanval na aanval werd gelanceerd, terwijl PSG - met invaller Mitchel Bakker inmiddels in de ploeg - inzakte, vertrouwde op topkeeper Navas en af en toe gevaarlijk ogende counters lanceerde.

Mbappé toont zijn klasse

In de 60ste minuut kreeg Bayern loon naar werken, toen Müller zijn misser uit de eerste helft goedmaakte door de 2-2 binnen te koppen. Maar dat het niet de wedstrijd van de Duitsers was bleek acht minuten later eens te meer, toen Mbappé wederom zijn klasse toonde.

De Franse superster ontving de bal van Ángel Di María, dribbelde naar binnen, dreigde de lange hoek onder vuur te nemen, maar schoot de bal in plaats daarvan in de korte hoek, daarmee Jérôme Boateng en Neuer verrassend.

De schotverhouding was op dat moment 23-5 in het voordeel van Bayern, de stand 2-3 in het voordeel van PSG.

• ANP
    Thomas Müller, maker van de 2-2, baalt in de sneeuw
  • Reuters
    Keeper Keylor Navas blinkt uit bij Paris Saint-Germain

Bayern München deed er in de resterende 25 minuten alles aan om in ieder geval een gelijkspel af te dwingen, maar de Duitse grootmacht slaagde niet in die opzet.

Paris Saint-Germain begint daardoor met een prettig voordelige marge aan de return, volgende week in Parijs.