Mason Mount viert zijn treffer tegen FC Porto Reuters Connect

Zonder zich al te veel in te spannen heeft Chelsea in de kwartfinales van de Champions League prima zaken gedaan. In Sevilla werd de uitwedstrijd tegen FC Porto met 2-0 gewonnen.

Hakim Ziyech droeg daar niet aan bij; hij moest de hele wedstrijd op de bank blijven bij Chelsea.

De wedstrijd werd in Sevilla gespeeld, omdat de Portugese overheid reisbeperkingen en quarantainemaatregelen heeft opgelegd aan reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk.

Eerste kans Chelsea is raak

Porto zette het eerste halfuur druk, maar de opbrengst was mager. Alleen Mateus Uribe stichtte gevaar met een volley. De eerste echte kans van Chelsea was daarna meteen raak: voormalig Vitesse-speler Mason Mount draaide mooi weg van z'n opponent en schoot de bal in de verre hoek.

Moussa Marega baalt Pro Shots

Porto ging vervolgens naarstig op zoek naar een resultaat. Chelsea's defensie kende echter weinig gaatjes. En als er een werd gevonden, bracht keeper Edouard Mendy redding. In de slotfase counterde Ben Chilwell op zijn dooie akkertje naar de 0-2.

Volgende week dinsdag is in hetzelfde stadion in Sevilla de return. De winnaar neemt het op tegen de winnaar van het onderonsje tussen Real Madrid en Liverpool.

Statistieken FC Porto - Chelsea

STER reclame