Kylian Mbappé juicht

Bayern wint enerverend duel, maar Paris Saint-Germain naar halve finales

Paris Saint-Germain heeft met de hakken over de sloot de halve finales van de Champions League gehaald. In de thuiswedstrijd tegen Bayern München verloren de Fransen het enerverende duel met 1-0, maar dankzij de 3-2 zege van een week eerder zitten ze toch nog in het toernooi.

Net als in het eerste duel tussen de twee finalisten van vorig jaar, regende het ook in Parijs vanaf de eerste minuut kansen. De rollen waren wel omgedraaid in vergelijking met de wedstrijd in München.

Dit keer waren het de Fransen die grote kansen kregen, maar trof Bayern doel. Onder anderen Neymar had Paris Saint-Germain meerdere keren op voorsprong kunnen schieten. De Braziliaan raakte echter paal en lat en vond ook een aantal keer Bayern-doelman Manuel Neuer op zijn weg.

Opnieuw Choupo-Moting

Vlak voor rust was het aan de andere kant wel raak. Doelman Keylor Navas kon op een schot van David Alaba nog redding brengen, maar in de rebound was het alsnog raak via een kopbal van voormalig PSG-speler Eric Choupo-Moting. Hij was ook in het eerste duel al trefzeker tegen zijn oude club.

De Oostenrijkse middenvelder Alaba, die zijn 425ste wedstrijd speelde voor Bayern en daarmee Franck Ribéry voorbij is als buitenlandse speler met de meeste duels voor de Duitse club, dwong even later Navas nogmaals tot een knappe redding.

Neymar blijft missen

Paris Saint-Germain bleef ook in de tweede helft kansen missen. Ángel Di Maria legde met een prachtige schijnbeweging zijn directe tegenstander in de luren en gaf Neymar een levensgrote kans op de gelijkmaker. De Braziliaan kwam echter een paar centimeter te kort om de bal in het doel te glijden.

Kylian Mbappé dacht ruim tien minuten voor tijd de thuisploeg in rustiger vaarwater te brengen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Omdat ook de bezoekers niet wisten te scoren uit de vele kansen, sleepte PSG, met het laatste halfuur Mitchel Bakker in de ploeg, toch de halvefinaleplaats uit het vuur.

De halve finales worden op 27/28 april en 4/5 mei gespeeld. Daarin is de winnaar van het duel tussen Manchester City en Borussia Dortmund de tegenstander van Paris Saint-Germain. De andere halve finale gaat tussen Chelsea en Real Madrid of Liverpool.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl