Pascal Struijk
NOS Voetbal

Nederlandse verdediger Struijk (21) van Leeds vraagt Belgisch paspoort aan

Pascal Struijk heeft een Belgisch paspoort aangevraagd. De 21-jarige verdediger van Leeds United speelde in het verleden voor jeugdselecties van Nederland, maar hoopt nu in maart te debuteren voor de Rode Duivels.

Struijk werd in het Belgische Deurne geboren, als zoon van een Nederlandse vader en Indonesische moeder. Zijn voorkeur ging altijd uit naar het spelen voor Oranje.

Zijn goede prestaties bij Leeds United ten spijt kreeg hij nooit een telefoontje van de bondscoaches Ronald Koeman en Frank de Boer. Met Leeds speelt Struijk sinds de promotie vorig seizoen op het hoogste niveau in Engeland. Desondanks was hem zelfs nog geen uitnodiging voor Jong Oranje vergund.

Concurrentie op leeftijd

De Belgische bondscoach Roberto Martínez greep zijn kans en nam contact op met Struijk, die met Jan Vertonghen (33), Toby Alderweireld (31) en Thomas Vermaelen (35) bij de Rode Duivels concurrenten heeft die al behoorlijk op leeftijd beginnen te raken.

In principe is de procedure op tijd in gang gezet om Struijk al tijdens de WK-kwalificatieduels in maart te laten debuteren voor België, dat het dan opneemt tegen Wales, Tsjechië en Wit-Rusland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl