Mohamed Salah was de grote man bij Liverpool

Salah laat Liverpool swingen, Tuchel boekt zege met Chelsea, Spurs verzaken

Liverpool heeft de derde plek in de Premier League overgenomen van Leicester City. Liverpool versloeg West Ham United met 3-1, terwijl Leicester thuis met 1-3 onderuit ging tegen Leeds United.

Voor rust gebeurde er vrijwel niets bij Liverpool-West Ham, na rust was het een stuk leuker. Mohamed Salah was de grote man bij de Reds.

De eerste kans was voor West Ham (Michail Antonio schoot naast), maar in het vervolg kwam Salah beter in zijn spel. De Egyptenaar had zes competitieduels niet gescoord, maar brak de ban met een mooie krul.

Zijn tweede goal na een razendsnelle counter was fenomenaal. De pass van Xherdan Shaqiri was al erg mooi, de aanname van Saha met rechts was briljant en het afmaken met links uiterst koelbloedig.

De 3-0 van Georginio Wijnaldum, na opnieuw een prachtige aanval, mocht er ook zijn. In de slotfase deed Craig Dawson nog iets terug voor West Ham.

Leicester laat tweede plek liggen

Leicester City slaagde er niet in de tweede plaats over te nemen van Manchester United en zakte zelfs naar plaats vier. De ploeg verloor thuis met 1-3 van Leeds United, waar Pascal Struijk een basisplaats had.

De heerlijke eerste helft leverde mooie goals op van Harvey Barnes (1-0) en Stuart Dallas (1-1) en ook nog twee afgekeurde treffers. Na rust schoot Patrick Bamford fraai raak en tikte Jack Harrison de 1-3 binnen.

Eerste zege Tuchel

Trainer Thomas Tuchel behaalde met Chelsea zijn eerste zege. Na de bloedeloze 0-0 van woensdag tegen Wolverhampton Wanderers volgde een verdiende 2-0 overwinning op Burnley, de nummer 16 in de Premier League.

Chelsea-trainer Thomas Tuchel balt zijn vuist na een treffer

De doelpunten in Londen waren van Spaanse makelij. César Azpilicueta opende de score vlak voor rust, Marcos Alonso besliste het duel in de slotfase. Chelsea was het hele duel oppermachtig en miste nog een handvol andere grote kansen. Het was de eerste thuisoverwinning in ruim een maand voor Chelsea, waar Hakim Ziyech rust kreeg.

Spurs verliezen opnieuw

Tottenham Hotspur zag het gat met de topvier groeien. Na de nederlaag tegen Liverpool van afgelopen donderdag werd nu ook verloren bij Brighton & Hove Albion, waar Joël Veltman in de basis stond. De 1-0 betekende voor de thuisploeg de eerste zege in eigen stadion van het seizoen.

De Spurs, met Steven Bergwijn aan de aftrap, kregen in de eerste helft geen poot aan de grond tegen de driftig aanvallende thuisploeg, die al na vier minuten aan een voorsprong rook. De paal voorkwam een vroege 1-0 door Pascal Gross. De treffer kwam er na een dik kwartier alsnog en nu was de Duitser de aangever. Na zijn lage voorzet schoof Leandro Trossard de bal beheerst in het Londense doel.

Leandro Trossard laat de Spurs-verdediging verbijsterd achter: 1-0 voor Brighton

Na rust toonde Tottenham, zonder de aan beide enkels geblesseerde aanvalsleider Harry Kane, zich energieker, maar het duurde tot een kwartier voor tijd voordat de gasten in de buurt van een doelpunt kwamen. Kort achter elkaar namen Son Heung-min en Carlos Vinicius het vijandelijke doel onder vuur, maar beide keren bracht Robert Sanchez redding.

Aaron Connolly, ingevallen voor doelpuntenmaker Trossard, had kort voor tijd de beslissing op zijn schoen, maar zijn intikker werd door de sterk spelende Toby Alderweireld uit het door Lloris verlaten doel gehouden.