Thomas Tuchel werd dinsdag aangesteld, als opvolger van Frank Lampard
NOS Voetbal

Tuchel blijkt geen tovenaar en debuteert bij Chelsea met bloedeloze 0-0

Wat leverde de trainerswissel Chelsea op, in de eerste wedstrijd van Thomas Tuchel, thuis tegen Wolverhampton Wanderers? Een hoop balbezit, met name, maar verder weinig tekenen van verbetering: 0-0.

Tuchel haalde Hakim Ziyech van de rechterflank naar het centrum. Ziyech moest als aanvallende middenvelder voor de creativiteit zorgen, geflankeerd door de talenten Kai Havertz en Callum Hudson-Odoi, en in de rug van spits Olivier Giroud.

Met Ziyech als centrale man liet Chelsea de bal ook met succes van voet tot voet gaan, voor rust lieten de 'Blues' 433 succesvolle passes noteren. Een clubrecord, waarbij moet worden aangetekend dat de statistiek pas sinds het seizoen 2003/2004 wordt bijgehouden.

Nauwelijks kansen

Maar het was met name 'steriel balbezit', zoals dat zo mooi heet. Het leidde, met andere woorden, nauwelijks tot goede kansen. Wolves zakte in, loerde op de counter en kwam nauwelijks in de problemen.

Dat spelbeeld herhaalde zich na rust, ditmaal met Ki-Jana Hoever op Wolves' rechterflank. De bezoekers trokken een muur op en Tuchel zag Chelsea de bal rondspelen, rondspelen en nog meer rondspelen, zonder openingen te vinden.

Iets dat de Duitse trainer overigens - nog - niet aan te rekenen valt. Tuchel werd pas een dag voor de wedstrijd aangesteld als opvolger van Frank Lampard, onder wie Chelsea ver was weggezakt in een moeras van zwakke prestaties en verloren vertrouwen. Een proces dat al maanden aan de gang was en dus onmogelijk in 24 uur om te draaien viel.

Burnley klopt Aston Villa

Tuchel krijgt zondag een nieuwe kans zijn eerste zege als Chelsea-trainer te boeken, als Burnley op bezoek komt. Maar een gemakkelijke wedstrijd zal dat niet worden, getuige de 3-2 zege van de knokploeg van Sean Dyche op Aston Villa woensdagavond.

Hakim Ziyech speelde als aanvallende middenvelder, in plaats van rechtsbuiten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl