Gabriel Jesus viert zijn vroege doelpunt tegen Sheffield United

Manchester City wint van hekkensluiter en loopt uit op United

In de Premier League heeft koploper Manchester City thuis een magere 1-0 overwinning geboekt op hekkensluiter Sheffield United.

Gabriel Jesus schoot City al snel van dichtbij op voorsprong na noest doorzetten van Ferrán Torres op rechts. In het vervolg van de eerste helft domineerde de thuisclub, maar waren de kansen schaars tegen het stug verdedigende Sheffield.

Pas ver na rust was City dicht bij een tweede doelpunt, maar doelman Aaron Ramsdale stopte de uithaal van Oleksandr Zintsjenko en de kopbal van Aymeric Laporte.

Sheffield mocht blijven hopen op een stunt, maar die bleef uit. John Fleck was er kort voor tijd wel dichtbij, maar zijn volley ging net naast.

United speelt gelijk bij Arsenal

Manchester United verloor terrein op City door een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Arsenal.

Arsenal had aanvankelijk een licht overwicht zonder grote kansen te creëren. De Mancunians werden pas in de slotfase van de eerste helft gevaarlijk. Zo werd een schot van Fred gestopt door Bernd Leno en treuzelde Marcus Rashford in kansrijke positie te lang.

Een vrije trap van Alexandre Lacazette belandde op de lat

In het tweede bedrijf waren de betere kansen voor Arsenal. Willian had de 1-0 voor het inschieten, maar produceerde een slecht schot en de lat voorkwam een goal bij een vrije trap van Alexandre Lacazette.

Aan de andere kant stond bij Edinson Cavani en Pépé het vizier niet op scherp. Bij Arsenal viel Martin Ødegaard, die deze week overkwam van Real Madrid, vlak voor het einde in.

United kan zijn tweede plaats verspelen aan Leicester City, dat net als nummer vier Liverpool zondag in actie komt.