Ronaldo raast door, tiental Milan wint bij Benevento

Ronaldo passeert Pelé op topscorerslijst aller tijden met goal 758

Cristiano Ronaldo had de hoofdrol in een 4-1 zege van Juventus op middenmoter Udinese zondagavond. De aanvaller scoorde twee keer en had ook nog een fraaie assist in huis.

Ronaldo schoot zijn ploeg na een half uur op voorsprong en gaf een subtiele pass op Federico Chiesa, die de score verdubbelde. Na een afgekeurde goal van Aaron Ramsey en een schot op de lat van Udinese-speler Jens Stryger Larsen was het na rust weer de beurt aan Ronaldo.

Samir leed balverlies en Rodrigo Betancur vond Ronaldo. De bijna 36-jarige Portugees maakte de 758ste officiële goal in zijn loopbaan en passeerde daarmee niemand minder dan Pelé (757). Met veertien goals voert Ronaldo de topscorerslijst in de Serie A aan.

Cristiano Ronaldo viert zijn tweede goal

In de slotminuten voorkwam de Nederlandse vleugelspeler Marvin Zeegelaar dat Juventus-verdediger Mattijs de Ligt zonder tegengoal naar huis kon. Hij scoorde van dichtbij. Paulo Dybala bepaalde de eindstand namens Juve op 4-1. Hidde ter Avest bleef bij Udinese op de bank.

Tiental Milan wint bij Benevento, mede dankzij uitblinker Donnarumma

Koploper AC Milan boekte met enig fortuin zijn elfde zege in vijftien wedstrijden in de Serie A. Ondanks een vroege rode kaart voor Sandro Tonali en dankzij sterk keepen van Gianluigi Donnarumma werd bij nummer tien Benevento met 2-0 gewonnen.

Gianluigi Donnarumma torent hoog boven de rest uit

Franck Kessié zorgde uit een penalty voor de voorsprong van Milan. Roberto Insigne, de broer van Napoli-ster Lorenzo Insigne, knalde namens Benevento op de paal en nadat Tonali in de 34ste minuut was weggestuurd, werd Benevento steeds sterker.

Doelman Donnarumma was echter onpasseerbaar. Direct na rust kwam Milan op 0-2: Rafael Leão krulde de bal over de niet al te slim uitgelopen Lorenzo Montipò in de verre hoek. Benevento creëerde ook daarna kans op kans, maar zelfs een penalty, gemist door Gianluca Caprari, leverde geen doelpunt op.

Rafael Leão viert zijn goal

Milan, dat in de slotfase nog twee keer de paal raakte, hield dankzij de zege aartsrivaal Internazionale één punt achter zich. Inter had eerder op de dag, na een stroeve start, thuis met 6-2 gewonnen van nummer negentien Crotone.

Regerend kampioen Juventus staat vijfde, op tien punten van Milan en op negen van Inter, maar met een wedstrijd minder gespeeld dan de clubs uit Milaan.