AC Milan blijft aan kop in de Serie A
NOS Voetbal

Milan houdt rivaal Inter op doelpuntrijke avond van koppositie in Italië

AC Milan heeft zich met kunst- en vliegwerk verzekerd van een eerste plek in de Serie A tijdens de feestdagen. Ver in de extra tijd voorkwam Theo Hernandez tegen Lazio (3-2) met een kopbal uit een corner dat de koppositie moest worden afgestaan aan grote rivaal Internazionale.

Aanvalsleider Zlatan Ibrahimovic kende een terugslag in zijn revalidatie en was daarom nog niet beschikbaar voor het treffen met de wisselvallige Romeinen, die na een vroeg opgelopen 2-0 achterstand toch met een punt uit San Siro leken te vertrekken.

Ante Rebic kopte Milan op voorsprong uit een hoekschop en schoot later tegen een hand van Patric aan, waarna Hakan Calhanoglu de penalty benutte. Lazio kwam uit een makkelijk gegeven strafschop op 2-1. Ciro Immobile miste, maar Luis Alberto kopte in de rebound raak. Na de pauze had Immobile wel succes.

De honderdste voor De Vrij

Stadgenoot Inter had eerder op de avond al afgerekend met Hellas Verona. Stefan de Vrij, die genoemd wordt als winterse versterking voor het defensief uitgedunde Liverpool, speelde zijn honderdste duel voor de Milanezen.

Lautaro Martínez viert de openingstreffer voor Inter

Bijna liep het door geschutter achterin verkeerd af in Verona, nadat doelman Samir Handanovic de bal als een hete aardappel uit zijn handen had laten vallen en het plotseling 1-1 werd. Met een geplaatste kopbal redde Milan Skriniar de avond voor Inter.

Door het verrassende verlies van Juventus dinsdagavond tegen Fiorentina (0-3) maken de Milanese clubs op dit moment weer eens ouderwets de dienst uit in Italië. In januari speelt zowel Milan als Inter tegen de regerend kampioen uit Turijn.

Op 3 januari wordt de Serie A hervat

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl