Lautaro Martínez maakt er drie voor Internazionale tegen Crotone

Lautaro is los: Argentijnse spits schittert met hattrick voor Internazionale

Dat doelpunten ook in Italië als ketchup zijn, zoals Ruud van Nistelrooij ooit zo mooi omschreef, bewijst Lautaro Martínez.

De Argentijnse spits stond acht wedstrijden droog, scoorde vlak voor de winterstop eindelijk weer eens en trof zondag, bij de hervatting van de Serie A, prompt drie keer doel namens Internazionale, dat mede dankzij zijn goals met 6-2 won van Crotone.

Van Nistelrooij bedoelde dat doelpunten niet op bestelling leverbaar zijn. Je kan een fles ketchup heen en weer schudden wat je wil, soms duurt het een tijdje voordat er een druppel uitkomt. En als het dan eenmaal zover is, blijft de ketchup stromen.

Wedstrijdbal voor Lautaro

'Lautaro', zoals hij achterop zijn shirt heeft staan, was in de 20ste minuut voor het eerst trefzeker. Hij werd weggestuurd door aanvalsmaatje Romelu Lukaku en schoot hard raak voor de 1-1.

Lautaro Martínez wordt de komende weken voor het eerst vader

Tien minuten later dacht hij al zijn tweede te maken, maar de 2-1 kwam uiteindelijk op naam van Crotone-verdediger Luca Marrone. Een kwartier na rust, Crotone was inmiddels verrassend op 2-2 gekomen, was het alsnog raak voor Lautaro.

Twaalf minuten voor tijd zorgde de 23-jarige Argentijn er vervolgens voor dat hij de wedstrijdbal mee naar huis mocht nemen, door uit de rebound zijn derde van de middag te maken.

Ook buiten het veld zijn het overigens mooie tijden voor Lautaro. Zijn vriendin bevalt ergens de komende weken van hun eerste kind. Het paar maakte al bekend dat het een meisje wordt dat Nina gaat heten.

Stand Serie A

Internazionale nam dankzij de - uiteindelijk - ruime overwinning voorlopig de koppositie over van stadsgenoot AC Milan. Maar de 'Rossoneri' komen om 18.00 uur nog in actie op bezoek bij Benevento.

Karsdorp belangrijk voor Roma

Rick Karsdorp zet zijn goede lijn bij AS Roma voort. De rechtsback, vorig seizoen nog op huurbasis actief voor Feyenoord, leverde tegen Sampdoria in de 72ste minuut met een voorzet van rechts de assist op de winnende goal van Edin Dzeko.

Rick Karsdorp (achtergrond) zet voor, Edin Dzeko (m) scoort

Voor Karsdorp was het zijn elfde competitiewedstrijd van het seizoen, waarvan tien als basisspeler. Hans Hateboer en Marten de Roon wonnen met Atalanta met 5-1 van medesubtopper Sassuolo. Sam Lammers bleef voor het vierde duel op rij negentig minuten op de bank.

Duvan Zapata (twee keer), Matteo Pessina, Robin Gosens en Luís Muriel scoorden voor Atalanta en Vlad Chiriches maakte een kwartier voor tijd de enige goal van Sassuolo. Napoli won mede dankzij de zevende seizoenstreffer van ex-PSV'er Hirving Lozano met 4-1 bij Cagliari.