Rafael Leão heeft na 6,2 seconden gescoord voor AC Milan tegen Sassuolo

Milan-spits Leão schiet al na 6 seconden raak; Atalanta vloert AS Roma

AC Milan-aanvaller Leão heeft in het gewonnen Serie A-duel met Sassuolo (1-2) de snelste treffer in de historie van de Serie A gemaakt. De Portugees scoorde in de uitwedstrijd al na 6 seconden.

Milan-middenvelder Hakan Çalhanoglu snelde bij de aftrap naar voren, stuurde Leão weg en die schoot keurig raak. Het oude record stond sinds 2001 op naam van Paolo Poggi van Piacenza, die na 8 seconden het net vond.

De Belg Alexis Saelemaekers maakte er 0-2 van, waarna Sassuolo na de rust iets terugdeed via Domenico Berardi. Door de 2-1 zege blijft Milan koploper.

Atalanta heeft vorm weer te pakken

Atalanta lijkt na de matige herfstperiode, in oktober en november incasseerde de club vier nederlagen en vijf gelijke spelen, de goede vorm van afgelopen seizoen (toen de club als derde eindigde) weer te hebben gevonden.

Met Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis won de ploeg in eigen huis met 4-1 van AS Roma, waar Rick Karsdorp de hele wedstrijd meedeed.

Robin Gosens viert de 1-2 voor Atalanta, met Hans Hateboer (midden) in zijn kielzog

Atalanta kwam echter laat op stoom. Na de 0-1 van Edin Dzeko in de derde minuut, keerden Duván Zapata, Robin Gosens, Luis Muriel en Josip Ilicic, die ook de assist gaf bij de 1-1 en de 2-1, in de tweede helft de wedstrijd helemaal om.

Atalanta is nu vijf wedstrijden op rij ongeslagen, waarbij alleen tegen Juventus genoegen moest worden genomen met een gelijkspel. Ook Ajax werd in de Champions League slachtoffer van Atalanta's dadendrang.

Ook Inter en De Vrij winnen

Internazionale, de nummer twee van de ranglijst, zegevierde met 2-1 tegen Spezia dankzij goals na rust van Achraf Hakimi in de 52ste minuut en een strafschop van Romelu Lukaku na 71 minuten. Bij Inter maakte Stefan de Vrij de negentig minuten vol.

Stefan de Vrij (rechts) in duel met M'Bala Nzola van Spezia

Zaterdag won landskampioen Juventus al met 4-0 bij Parma, onder anderen dankzij twee goals van Cristiano Ronaldo. Matthijs de Ligt speelde de hele wedstrijd mee.