Cristiano Ronaldo en Dejan Kulusevski

De Ligt boekt met Juventus eenvoudige zege op Parma

Juventus heeft een eenvoudige overwinning geboekt bij Parma. De nummer drie van de Serie A, met Matthijs de Ligt in de basis, won met 4-0.

Bij rust had Juventus al een 2-0 voorsprong te pakken. Dejan Kulusevski, vorig seizoen nog spelend in het shirt van Parma, zette de bezoekers op voorsprong. De Zweed rondde een voorzet van Álvaro Morata beheerst af.

Twee keer Ronaldo

Cristiano Ronaldo nam het tweede doelpunt van Juventus voor zijn rekening. De Portugees sprong hoog en kopte de bal hard en zuiver voorbij doelman Luigi Sepe. Morata gaf, net als bij het eerste doelpunt, de assist.

Na rust liep de ploeg uit Turijn verder uit. Het was opnieuw Ronaldo die het net wist te vinden. Hij schoof de bal in de verre hoek en liet Sepe kansloos. Morata, die al twee keer een assist gaf, maakte zelf het vierde doelpunt van de avond.

Juventus is koploper AC Milan tot op één punt genaderd, maar heeft dus wel een duel meer gespeeld. De ploeg uit Milaan speelt zondagmiddag bij Sassuolo.