De uitzending van 23 december: Brexit-deal op de valreep? / Politie heeft zorgen over jaarwisseling / Kans op overlijden in ziekenhuis in tweede golf gehalveerd / Veel Amerikanen aan rand afgrond

Grote zorgen politie over jaarwisseling

De politie maakt zich grote zorgen over zwaar vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Er zijn op verschillende plaatsen al serieuze incidenten geweest. Gisterenavond werd de Explosieven Opruimingsdienst zelf opgeroepen na de vondst van zwaar vuurwerk. Nationaal commandant jaarwisseling Max Daniel gaat vanavond in op die zorgen. Hij vertelt hoe de politie zich aan het voorbereiden is op komende jaarwisseling.

Grote zorgen bij politie over jaarwisseling

Brexit-deal in zicht?

Regeringsleiders van lidstaten van de Europese Unie hebben te horen gekregen dat ze morgen beschikbaar moeten zijn in het geval dat er een handelsakkoord met het Verenigd Koninkrijk komt. Dat meldt persbureau Reuters op basis van diplomatieke bronnen in Brussel. Correspondent Tim de Wit wijst erop dat er nog steeds gepraat wordt, wat een snelle aankondiging van een deal wat minder waarschijnlijk maakt. Het wemelt van de geruchten, twittert hij. Te gast is Rem Korteweg, brexit-expert van Instituut Clingendael.

Handelsakkoord tussen Londen en Brussel lijkt in zicht

Kans op overlijden in ziekenhuis in tweede golf gehalveerd

Tijdens een onderzoek naar trombose en corona, bleek dat de kans op overlijden in het ziekenhuis in de tweede golf is gehalveerd. De onderzoekers noemen het "hoopgevend nieuws". De sterfte ten opzichte van de eerste golf nam met 47 procent af. In het onderzoek werden 947 coronapatiënten gevolgd van 1 september tot 30 november, zowel op intensive care- als verpleegafdelingen. De gevolgen van hun covid-19-infectie werden vergeleken met die van een groep van 579 patiënten uit de eerste golf. Te gast is Menno Huisman, hoogleraar interne geneeskunde LUMC.

Kans op overlijden in ziekenhuis in tweede golf gehalveerd

Veel Amerikanen aan de rand van de afgrond

Na acht maanden onderhandelen werden de Democraten en Republikeinen het maandag eens over een nieuw coronasteunpakket. Maar president Donald Trump weigert nu zijn handtekening eronder te zetten. Hij vindt onder meer dat Amerikanen veel meer geld moeten krijgen dan de afgesproken 600 dollar per persoon.

Veel Amerikanen kijken reikhalzend uit naar het geld. Als de steun uit het eerste pakket straks eindigt en er is geen nieuw akkoord, verliezen meer dan twaalf miljoen werklozen de dag na Kerst hun uitkering. Vanavond een gesprek met correspondent Marieke de Vries over de laatste ontwikkelingen in Washington D.C. en een reportage vanuit het noorden van Michigan, waar de rijen voor de voedselbank de laatste tijd al gestaag groeiden.

Veel Amerikanen aan de rand van de afgrond

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl