Monza-voorzitter Adriano Galliani presenteert trots zijn oude bekende Mario Balotelli
NOS Voetbal

Balotelli niet naar Brazilië, maar naar Berlusconi's Serie B-club Monza

In Brazilië verheugden de voetbalfans zich al weken op de komst van voormalig 'golden boy' Mario Balotelli. De technisch directeur van Vasco da Gama wist het zelfs zeker: "Mario Balotelli bij Vasco da Gama is geen droom, maar pure realiteit".

Niet dus. De 30-jarige Balotelli vervolgt zijn loopbaan niet in Zuid-Amerika, maar dicht bij huis. De Italiaanse tweedeklasser AC Monza, het geesteskind van Silvio Berlusconi en in het verleden nog mede-eigendom van Clarence Seedorf, heeft zich verzekerd van zijn diensten.

Maandag liet Balotelli zich fotograferen met Monza-voorzitter Adriano Galliani, van 1986 tot 2017 de rechterhand van Berlusconi bij AC Milan.

Balotelli speelde tussen 2013 en 2016 63 duels voor AC Milan. Daarnaast kwam hij onder meer uit voor stadgenoot Internazionale, Manchester City, Liverpool, OGC Nice en Marseille.

Bonje bij Brescia

Bij zijn laatste club, Brescia, kreeg Balotelli te maken met verschillende vormen van racisme en lag hij voortdurend overhoop met de clubleiding.

Desondanks meldde hij zich in mei aan de poort van het trainingscomplex om zich voor te bereiden op de hervatting van het seizoen, maar werd niet binnengelaten.

De meeste mensen kennen Balotelli vooral vanwege zijn vreemde strapatsen binnen en buiten het veld. Maar hij heeft een palmares om u tegen te zeggen, met onder meer de Champions League (2010, Internazionale), drie Italiaanse landstitels (2008-2010, Internazionale) en de dubbel in Engeland (2011 en 2012, Manchester City).

Balotelli speelde 36 interlands voor Italië, waarin hij 14 keer scoorde. De belangrijkste daarvan waren ongetwijfeld de twee doelpunten in de halve finale van het EK in 2012 tegen Duitsland.

Mario Balotelli viert zijn tweede treffer tegen Duitsland op het EK in 2012 op geheel eigen wijze

Bij Monza wordt hij opnieuw teamgenoot van Kevin-Prince Boateng, met wie hij ook al speelde bij AC Milan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl