Lionel Messi eert Diego Maradona
NOS Voetbal

Messi brengt fraai eerbetoon aan Maradona bij overwinning Barcelona

FC Barcelona heeft zich in de Spaanse competitie herpakt van de nederlaag bij Atlético Madrid door thuis met 4-0 te winnen van Osasuna. Antoine Griezmann maakte de mooiste goal, maar het moment van de wedstrijd kwam van Lionel Messi.

De Argentijn maakte een kwartier voor tijd de 4-0, trok zijn Barça-shirt uit en toonde als eerbetoon aan zijn overleden landgenoot Diego Maradona het shirt van Newell's Old Boys. Het is de club waar hij zelf ooit begon en waar Maradona ook even speelde. Met rugnummer 10.

Messi doet bijna de 'Hand van God'

Bij de 1-0 van Martin Braithwaite deed Messi ook al aan Maradona denken. Hij probeerde de bal tevergeefs met de hand te raken toen die met een boog over Osasuna-keeper Sergio Herrera heen klutste.

De 2-0 van Barcelona was een weergaloze volley van Griezmann en de 3-0 werd gemaakt door Philippe Coutinho. Oud-Ajacieden Sergino Dest en Frenkie de Jong stonden in de basis bij Barça.

Barcelona stijgt op ranglijst

Door de overwinning stijgt Barcelona van de twaalfde naar de zevende plaats in La Liga, met veertien punten uit negen duels. Real Sociedad blijft koploper.

Barcelona staat zevende met 14 punten uit 9 duels

Real Sociedad, dat donderdag nog doelpuntloos gelijkspeelde tegen AZ in de Europa League, verloor nu ook in competitieverband twee punten. Door twee strafschoppen eindigde de topper in 1-1.

Eerst was het de beurt aan Gerard Moreno (Villarreal), waarna Mikel Oyarzabal de Basken iets na het halfuur op gelijke hoogte bracht. Sterspeler David Silva ontbrak bij de lijstaanvoerder vanwege een blessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl