Ronald Koeman geeft aanwijzingen tijdens Atlético Madrid - FC Barcelona AFP

Ronald Koeman had zich met FC Barcelona weer enigszins willen mengen in de titelstrijd in La Liga, maar het duel bij rivaal Atlético Madrid levert de Nederlandse coach uiteindelijk nog meer kopzorgen op. Het werd 1-0 voor Atlético.

Het is de eerste overwinning van Atlético op Barça in tien jaar tijd. Barcelona blijft steken op elf punten in de competitie; negen minder dan mede-lijstaanvoerder Atlético.

Er waren kansen over en weer in het duel. Antoine Griezmann schoot net over, Saúl was dicht bij een treffer met een fraai afstandsschot, Marcos Llorente raakte de lat. Maar net op het moment dat beide teams met een brilstand dachten te gaan rusten, was het Gerard Piqué die in de fout ging op de helft van Atlético, dat aantrad zonder oud-Barça-speler Luis Suaréz. De Uruguayaan was bij de nationale ploeg positief getest op het coronavirus.

De actie die het duel tussen Atlético en Barcelona besliste: Carrasco omspeelde Ter Stegen en maakt de 1-0 AFP

Hij verspeelde de bal en prompt stuurde de thuisploeg Yannick Carrasco de diepte in. Marc-André ter Stegen kwam uit zijn doel, in de hoop eerder bij de bal te zijn, maar dit plan van de Barça-keeper mislukte. Carrasco omspeelde de Duitser met een listig hakballetje en schoot de bal in het lege doel.

In de 57ste minuut was er een vrije kopkans voor Barça-verdediger Clément Lenglet op zes meter van het Atlético-doel, maar keeper Jan Oblak liet zich niet passeren.

La Liga NOS

Na een uur spelen raakte Piqué zwaar geblesseerd aan zijn knie. Hij kon niet verder. Voormalig Ajacied Sergiño Dest kwam voor hem in de ploeg en Koeman schoof Frenkie de Jong naar de positie van Piqué. Verder leed bleef Barça bespaard; het bleef bij 1-0.

Het was de vijfde keer dat Barcelona puntenverlies leed in de eerste acht wedstrijden, waardoor de Catalaanse ploeg nu tiende staat in La Liga, op een straatlengte van de koploper.

Cadeau

"We gaven ze een groot cadeau, daardoor werd het nog lastiger", oordeelde Koeman over het doelpunt van Atlético. "We speelden in de eerste helft goed en domineerden de wedstrijd, maar je kan het je niet veroorloven om zo de bal te verliezen en het weg te geven."

Een dag voor het duel sprak Koeman zijn irritatie uit over de manier waarop Lionel Messi was belaagd door de pers na zijn terugkeer van de interlandperiode. Messi kreeg tot zijn eigen ergernis vragen over zijn vermeende slechte verhouding met ploegmaat Antoine Griezmann, voorheen sterspeler van Atlético. Respectloos, vond Koeman:

Koeman snapt Messi en is wel klaar met gedoe rond zijn sterspeler Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame