Max Verstappen in actie in Bahrein
NOS Sport

Verstappen snelste in laatste training GP Bahrein

Op weg naar de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein heeft Max Verstappen nog wat extra vertrouwen getankt. De Nederlander stuurde zijn Red Bull-bolide zaterdagmiddag in de derde en laatste vrije training naar de beste rondetijd: 1.28,355.

Verstappen was vrijdag ook al op dreef in de tweede training, die hij als tweede afsloot achter Lewis Hamilton. De Red Bull-coureur zette de zevenvoudig wereldkampioen dit keer op een achterstand van 0,263 seconde. Ook Valtteri Bottas, de tweede coureur bij Mercedes, kwam niet aan de tijd van Verstappen: 1.28,721.

Ook Alex Albon meldde zich voor de derde training. De monteurs van Red Bull klaarden een huzarenstukje om de bolide van de Thai in orde te krijgen na zijn zware crash op vrijdag. Daarbij bleef weinig van de wagen over. Albon bleef ongedeerd en stapte zaterdagmiddag weer achter het stuur.

Dat deed hij niet onverdienstelijk. Met de nagenoeg nieuwe bolide zette Albon de vierde tijd neer. Het gat met teamgenoot Verstappen bedroeg wel 0,663 seconde. De Thaise coureur moet zich de laatste races van het seizoen bewijzen om ook volgend seizoen bij Red Bull te kunnen rijden.

De crash vrijdag van Alex Albon

De rest van het deelnemersveld gaf meer dan een seconde toe op Verstappen. Carlos Sainz was de beste achter de coureurs van Red Bull en Mercedes. De Spanjaard van McLaren gaf 1,100 toe op Verstappen.

Voor Ferrari viel er opnieuw weinig te genieten. Sebastian Vettel zag zijn naam terug op de dertiende plaats, op anderhalve seconde van Verstappen. Charles Leclerc, vorig jaar op pole in Bahrein, kwam niet verder dan de vijftiende plaats.

De kwalificatie voor de GP van Bahrein is vanmiddag om 15.00 uur Nederlandse tijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl