Max Verstappen tijdens de tweede training voor de GP van Bahrein AFP

Wereldkampioen Lewis Hamilton heeft bij de eerste trainingen voor de Grand Prix van Bahrein alle concurrenten op hun plaats gezet.

De Brit stuurde zowel in de middag- als de avondsessie zijn Mercedes het snelste rond. In de tweede sessie troefde hij Max Verstappen af. In de eerste sessie bleef Valtteri Bottas het dichtste in de buurt van Hamilton.

Drama Albon

De tweede training eindigde in een drama voor Verstappens teamgenoot Alex Albon. De Thai crashte halverwege zwaar, nadat hij in de bocht voor het opkomen van het rechte stuk bij start/finish de controle over zijn Red Bull-bolide had verloren.

De wagen knalde in de muur. Van de bolide bleef weinig over, Albon stapte zonder lichamelijke schade uit. "Sorry mensen"', gaf de Thai aan.

Albon staat onder zware druk. Zijn prestaties dit seizoen zijn, ondanks een podiumplaats, zwaar teleurstellend. Bij Red Bull is men nog niet overtuigd dat hij volgend seizoen opnieuw naast Verstappen de tweede coureur moet zijn. De fout die hij vrijdagavond in de avonduren in Bahrein maakte, zal niet in zijn voordeel werken.

De opruimwerkzaamheden duurden ruim tien minuten en toen de sessie werd hervat gooide een loslopende hond nog even roet in het eten. Uiteindelijk bleef er een klein halfuur over voor de coureurs om te trainen onder felle verlichting. De race zondag wordt onder dezelfde omstandigheden gereden.

Drie tienden

Hamilton was uiteindelijk een stuk sneller dan de rest. Met 1.28,971 sloeg hij een gat van ruim drie tienden met Verstappen (1.29,318).

De Nederlander hield op zijn beurt Bottas met 0,018 seconde achter zich. Sergio Perez gaf 0,085 op Verstappen toe. Ook Daniel Ricciardo (Renault) en Pierre Gasly (Alpha Tauri) hielden de schade beperkt ten opzichte van de Nederlander.

Tijdens de eerste training in de middaguren, toen het bewolkt was, domineerde Mercedes ook al. Lewis Hamilton was onnavolgbaar met 1.29,033. Op bijna een halve seconde (1.29,482) volgde zijn teamgenoot Valtteri Bottas. Sergio Perez (0,967) en Carlos Sainz (McLaren, 0,985) konden net als Bottas het verschil met de Brit onder de seconde houden.

Spin

Max Verstappen deed het in de eerste sessie, die vooral werd gebruikt voor testwerk, rustig aan. De Nederlander zette de zesde tijd neer. Hij spinde in de slotfase, waarna er flink gesleuteld moest worden aan de Red Bull.

Albon gaf in die sessie maar weinig toe op de Nederlander. De Thai leek de laatste weken meer zelfvertrouwen te hebben, maar de klap van vrijdag zal nog wel even doorwerken.

Uitslag tweede training GP Bahrein

STER reclame