Georginio Wijnaldum en Myron Boadu vieren de 4-0 in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Estland in november 2019
NOS Voetbal

UEFA houdt vast aan twaalf landen bij EK, voor de rest is alles nog open

De UEFA gaat er nog steeds vanuit dat het EK voetbal volgend jaar in twaalf landen kan worden gehouden. De mogelijkheid om het uitgestelde toernooi vanwege het coronavirus in bijvoorbeeld één land te organiseren, komt niet in de plannen voor.

Dat blijkt uit een informatiebijeenkomst van de UEFA met de belangrijkste mediapartners, waartoe de NOS ook behoort.

Diverse scenario's wat betreft toeschouwers

De Europese voetbalbond houdt wat betreft de toeschouwers wel rekening met verschillende scenario's. Die variëren van een EK met volle stadions tot een EK zonder publiek. Ook de optie om alleen thuispubliek toe te laten, behoort tot de mogelijkheden.

De komende tijd moet blijken, met het oog op de ontwikkelingen van het coronavirus, welk scenario realistisch is. Op 5 maart wil de UEFA daarover een definitief besluit nemen.

De Johan Cruijff Arena in Amsterdam is een van de twaalf stadions waar de EK-wedstrijden worden gespeeld

Het EK 2020 zou eigenlijk afgelopen zomer worden gehouden, maar is vanwege de coronacrisis uitgesteld naar 11 juni tot en met 11 juli volgend jaar. Vanwege het 60-jarig bestaan van het EK wordt het toernooi in twaalf landen gehouden.

Het Nederlands elftal speelt zijn drie groepswedstrijden tegen Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië in de Johan Cruijff Arena. In Amsterdam wordt ook één duel uit de achtste finales gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl