De Johan Cruijff Arena
NOS Voetbal

Amsterdam blijft ook in 2021 speelstad EK met vier wedstrijden

Amsterdam blijft ook in 2021 een van de twaalf speelsteden van het EK voetbal. De KNVB laat weten dat de Johan Cruijff Arena de speellocatie blijft voor vier EK-duels: drie groepswedstrijden en een achtste finale.

Door de uitbraak van het coronavirus en de daaropvolgende verplaatsing van het EK 2020 naar volgend jaar was het onzeker geworden of Amsterdam, organisatorisch gezien, nog een geschikte speelstad kon zijn.

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin hield er in mei ook nog rekening mee dat het EK in minder dan twaalf speelsteden kon worden gespeeld.

Netjes geregeld

"Ik ben blij met de bevestiging. Er was bij mij nooit enige twijfel over, maar zoiets moet wel opnieuw netjes geregeld worden. Met alle partijen: de overheid, de gemeente Amsterdam, Schiphol en de Johan Cruijff Arena. Dat is nu gebeurd", legt toernooidirecteur Gijs de Jong uit op de website van de KNVB.

Het is de bedoeling dat in Amsterdam de drie groepsduels van Oranje en een achtstefinaleduel worden gespeeld. Nederland treft Oekraïne, Oostenrijk en de winnaar van een EK-play-off-duel dat nog gespeeld moet worden.

Het EK begint volgend jaar op 11 juni en duurt tot en met 11 juli. Het toernooi zou dit jaar gespeeld worden in twaalf verschillende landen om de zestigste verjaardag van het EK te vieren. Die opzet zou van kracht moeten blijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl