Het logo van Euro 2020
NOS VoetbalAangepast

UEFA houdt vast aan opzet EK en verschuift alle andere toernooien

De Europese voetbalbond UEFA is plan om tijdens het EK van volgend jaar dezelfde opzet te houden als aanvankelijk gepland stond. De bond wil alle twaalf aangewezen stadions ook volgend jaar weer gebruiken. Het EK werd vanwege de coronacrisis eerder deze week verplaatst naar volgend jaar.

"We vertrouwen erop dat al onze twaalf speellocaties hetzelfde blijven, zodat het toernooi trouw blijft aan de oorspronkelijke visie: het organiseren van een echt Europees evenement, dat past bij de zestigste verjaardag van het EK."

Eerder liet UEFA-bestuurder Michael van Praag weten dat men samen met de Johan Cruijff Arena gaat kijken naar de beschikbaarheid van het stadion tijdens de zomer van volgend jaar. Mogelijk staan er andere evenementen gepland die verplaatst zouden moeten worden. De Johan Cruijff Arena zou oorspronkelijk vier wedstrijden organiseren tijdens het EK.

Uitgesteld

Ook maakte de voetbalbond bekend dat alle toernooien die in die zomer van 2021 op de agenda staan tot nader order uitgesteld zijn. Het EK wordt gehouden van 11 juni tot en met 11 juli 2021.

Verwarring

De UEFA zaaide eerder op de dag verwarring door te zeggen dat de naam van het EK Euro 2020 zou blijven. In een tweet kan de bond niet veel later terug op deze beslissing en vertelde het dat daar nog geen beslissingen over gemaakt zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl