NOS Voetbal

Koeman begrijpt verplaatsing EK: 'Voetbal niet belangrijkste in leven'

Als een echte verrassing kwam het besluit van de UEFA niet, dinsdagmiddag op de KNVB-campus in Zeist. De Europese voetbalbond besloot het EK voetbal van aankomende zomer te verplaatsen naar volgend jaar. Dit alles vanwege de coronacrisis in Europa.

Bondscoach Ronald Koeman toont zich begripvol, maar baalt wel van de situatie. "Het is jammer, maar dit is voetbal en niet het belangrijkste in het leven. We moeten ons eerst druk maken over wat gaande is. Ik kon mij niet voorstellen dat het deze zomer door kon gaan."

Koeman begripvol over verplaatsing EK: 'Voetbal niet belangrijkste in het leven'

De verplaatsing van het EK heeft voor Oranje ook een positieve kant. Zo hebben Memphis Depay, Donyell Malen en Steven Bergwijn (allen zwaar geblesseerd) langer de tijd om weer fit te worden.

Koeman: "Dat is inderdaad een meevaller voor ons en ook zeker voor hen. Maar het EK van aankomende zomer was een geweldige uitdaging voor ons en iedereen keek ernaar uit."

"Ik kan nu niks zeggen over wanneer wij nu weer voor het eerst bij elkaar kunnen komen. Eerst moeten de competities weer gaan starten en niemand weet wanneer dat is. Dan pas kunnen we weer denken aan het Nederlands elftal."

Unaniem besluit

Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB en toernooidirecteur van het EK in Nederland, deed namens de KNVB mee aan de conferencecall.

"Het was een bijzondere vergadering waarbij alle bonden aanwezig waren via videoverbindingen. De UEFA heeft een helder beeld geschetst over de situatie en toen is er unaniem besloten om het toernooi te verschuiven. Iedereen begrijpt de ernst van de situatie", aldus De Jong. "Er is ook duidelijk aangegeven dat het EK op dezelfde manier gespeeld gaat worden."

"Het wordt nu hard werken om dit toernooi te realiseren voor 2021. Maar alle partijen staan er positief in. Het is een uitzonderlijke tijd die vraagt om uitzonderlijke maatregelen. We moeten ons hoofd koel houden", aldus De Jong.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl