Vreugde bij de Spanjaarden

Spanje declasseert Duitsland met 6-0 en pakt ticket Final Four

De voetballers van Spanje hebben Duitsland in Sevilla met 6-0 een ongekend pak slag gegeven. Met die historische overwinning werd ook de finaleronde van de Nations League (in oktober 2021) bereikt.

Historisch, omdat Die Mannschaft sinds mei 1931 niet zo'n grote nederlaag heeft geleden. Toen werd er ook met 6-0 verloren, in een oefenduel met Oostenrijk.

Spanje geeft direct gas

Spanje, dat vorige week in een vriendschappelijk duel nog 1-1 speelde tegen Nederland, zette Duitsland direct vanaf de aftrap vast en stond na 38 minuten al met 3-0 voor door goals van Álvaro Morata, Ferrán Torres en Rodri.

Na rust deed Torres er nog twee goals bij en scoorde ook Mikel Oyarzabal nog.

Sergio Ramos zit geblesseerd op de grond

Enige domper voor Spanje was het uitvallen van aanvoerder Sergio Ramos vlak voor rust. De verdediger van Real Madrid had last van zijn hamstrings.

Duitsland ging de wedstrijd in om een gelijkspel te halen en die instelling werd hard afgestraft. Bij een gelijkspel was de ploeg van bondscoach Joachim Löw eerste gebleven in de groep.

Geen Zwitserland-Oekraïne

De andere wedstrijd in de groep tussen Zwitserland en Oekraïne werd op last van de UEFA afgelast. De gezondheidsautoriteiten in Luzern verplichtten de selectie van Oekraïne in quarantaine te gaan vanwege een aantal coronabesmettingen.

Na Frankrijk is Spanje het tweede land dat zich heeft geplaatst voor het finaletoernooi van de Nations League. Woensdagavond worden de laatste twee tickets verdeeld. Nederland maakt ook nog kans op de Final Four.