Olivier Giroud viert zijn treffer

Zweden degradeert in Nations League uit divisie A na verlies tegen Frankrijk

Zweden is na een 4-2 verlies tegen Frankrijk gedegradeerd uit de hoogste divisie van de Nations League.

Frankrijk was al zeker van groepswinst, maar de Zweden moesten dinsdagavond beter presteren dan de Kroaten tegen Portugal om degradatie af te wenden. Dat lukte niet, omdat Kroatië een nét iets beter resultaat neerzette. De Kroaten verloren met 3-2 van Portugal.

De Zweden maakten direct duidelijk vol voor de winst te gaan in Frankrijk. In de vierde minuut was het al raak. Viktor Claesson slalomde door de Franse defensie en punterde de bal binnen.

Frankrijk wilde echter niet meewerken aan een Zweeds feestje. Nadat de Zweedse doelman Robin Olsen knap redding had gebracht op een kopbal van Olivier Giroud, was het even later toch raak voor de Franse spits. Giroud stond vrij in het strafschopgebied en rondde een voorzet van Marcus Thuram feilloos af.

Nog voor rust kwam Frankrijk op voorsprong. Thuram gaf met een prachtige actie de Zweedse verdediging het nakijken, waarna Benjamin Pavard de bal snoeihard voorbij Olsen schoot.

Kroatië op voorsprong

Ook de ruststand in Kroatië was niet gunstig voor Zweden. Mateo Kovacic had de Kroaten namelijk op 1-0 gezet tegen Portugal.

Mateo Kovacic scoort tegen Portugal

Na rust werd de situatie voor de Zweden weer iets rooskleuriger. De Kroaat Marko Rog moest al snel met rood het veld verlaten en de Portugezen draaiden de achterstand om in een voorsprong, dankzij doelpunten van Rúben Dias en João Félix.

De Kroaten vochten zich met tien man echter toch weer terug in de wedstrijd en maakten gelijk (2-2) en in Parijs kopte Giroud de 3-1 binnen, waardoor het voor de Zweden bijna onmogelijk werd om degradatie af te wenden.

Toch nog spannend

In de slotminuten werd het toch nog spannend. Dias maakte nog het winnende doelpunt voor de Portugezen en Robin Quairson maakte de aansluitingstreffer voor de Zweden, maar dat veranderde niks meer aan de situatie voor de Zweden, die de volgende editie van de Nations League in divisie B zullen uitkomen.

In de laatste minuut van de blessuretijd werd het ook nog 4-2 voor Frankrijk.

De eindstand in groep A3 van de Nations League: Frankrijk naar de finaleronde, Zweden degradeert.

Ook in de lagere divisies van de Nations League stonden er wedstrijden op het programma. Cyprus verloor in divisie C met 4-0 van Montenegro, Luxemburg en Azerbeidzjan kwamen niet tot scoren (0-0). Dat betekent dat Montenegro promoveert naar divisie B.

In divisie D speelden Malta en de Faeröer eilanden gelijk (1-1), net als Gibraltar en Liechtenstein (1-1). Letland had geen enkele moeite met Andorra (0-5). Daardoor zijn Faeröer en Gibraltar gepromoveerd.