NOS Nieuws

Wekdienst 4/11: Stemmen tellen in de VS • Kamerdebat over nieuwe coronamaatregelen

Goedemorgen! Het is de dag na de Amerikaanse verkiezingen en de Tweede Kamer krijgt een technische briefing over het coronavirus en houdt daarna een Kamerdebat over de coronamaatregelen.

Vandaag wisselen flinke zonnige perioden en enkele wolkenvelden elkaar af. Het blijft vrijwel overal droog en het wordt maximaal 12 graden. De wind komt uit westelijke richtingen en is zwak tot matig, en op de Wadden kan het windkracht 5 worden. In de avond is het helder en koelt het snel af.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Den Haag krijgt de Tweede Kamer weer een technische briefing over het coronavirus, gevolgd door een debat over de coronamaatregelen.
  • Ook praten de veiligheidsregio's Rotterdam-Rijnmond, Zuid-Holland-Zuid en Twente over een regionale lockdown. Het aantal besmettingen in die regio's is hoog.

Wat heb je gemist?

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn bijzonder spannend. Al de hele nacht (Nederlandse tijd) zijn de Republikeinse president Donald Trump en zijn Democratische uitdager Joe Biden verwikkeld in een nek-aan-nekrace om het Witte Huis. Het tellen van de stemmen gaat vandaag verder, dus de uitslag laat nog op zich wachten.

Lees hier wat we tot nu toe weten. Tegelijk met de presidentsverkiezingen, is er ook gestemd voor de Senaat en het Huis van Afgevaardigden.

Correspondent Arjen van der Horst praat je om 07.30 uur bij via deze kanalen:

Bekijk hier een terugblik op een spannende verkiezingsnacht:

Het beeld na een lange nacht: nek-aan-nekrace die nog dagen kan duren

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Spannende momenten voor twee walvisspotters in Californië. Ze waren aan het kajakken voor de kust toen een bultrug wel erg dicht in de buurt kwam. Een dier kwam onder hen omhoog waardoor ze omsloegen. Het tweetal kwam met de schrik vrij.

"De walvis kwam letterlijk in mijn gezicht", vertelt een van de vrouwen. Een ooggetuige maakte foto's waarop het lijkt of de twee worden opgeslokt door de walvis.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl