Virgil van Dijk in duel met Dominic Calvert-Lewin

Liverpool begint race naar de titel met gelijkspel bij stadgenoot Everton

Liverpool moet nog even wachten voordat het de eerste landstitel in dertig jaar mag vieren. Winst bij stadgenoot Everton had de ploeg van Oranje-internationals Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum een flinke stap dichter bij de titel gebracht, maar het bleef bij 0-0.

Als concurrent Manchester City maandagavond verliest van Burnley dan kan Liverpool woensdagavond in eigen huis het karwei afmaken tegen Crystal Palace.

In de eerste officiële wedstrijd voor Liverpool sinds de herstart van de Premier League was er een basisplaats voor Van Dijk en moest Wijnaldum op de bank plaatsnemen. Maarten Stekelenburg zat bij Everton in de dug-out. De drie Nederlanders zagen beide teams worstelen.

Weinig kansen

De eerste grote kans was voor de thuisploeg via Richarlison. De Braziliaan kwam goed door over de linkerkant, mikte op de verre hoek, maar zijn landgenoot Alisson Becker hield z'n doel schoon en tikte de bal net voorlangs.

Pas na 33 minuten spelen kreeg Liverpool de eerste kans via Roberto Firmino. De aanvaller had zijn vizier echter niet op scherp en zag zijn schot naast gaan.

Uitslagen Premier League 21 juni

Thuis Uit Uitslag
Newcastle United Sheffield United 3-0
Aston Villa Chelsea 1-2
Everton Liverpool 0-0
Manchester City Burnley Maandag, 21.00 uur

Hoewel Liverpool verreweg het meeste balbezit had (70 procent om 30 procent), waren de beste kansen in de slotfase voor Everton. Een hakbal van Dominic Calvert-Lewin werd maar net gekeerd door Becker en Tom Davies raakte in de rebound de paal. Twee minuten later schoot Richarlison van dichtbij op Becker.

Het was overigens niet verwonderlijk dat het duel gelijk eindigde want van de laatste acht derby's op Goodison Park eindigden er zeven in een gelijkspel. De voorgaande twee edities eindigden net als vanavond in 0-0.

Chelsea langs Villa

Chelsea kwam eerder op de dag met de schrik vrij bij Aston Villa (1-2) en blijft daardoor in de race om een Champions League-ticket.

Op bezoek in Birmingham kwamen 'The Blues' vlak voor rust op een 1-0 achterstand via een doelpunt van Kortney Hause. Met nog een half uur op de klok zorgden Christian Pulisic en Olivier Giroud er binnen een tijdsbestek van twee minuten voor dat de wedstrijd volledig werd omgedraaid.

Olivier Giroud viert zijn doelpunt tegen Aston Villa

Door de zege staat Chelsea steviger op de vierde plaats in de Premier League met vijf punten voorsprong op Manchester United en Wolverhampton Wanderers, die gedeeld vijfde staan.

De eerste vier plekken in de Premier League leveren aan het eind van het seizoen een plek op in de Champions League.