Davy Pröpper wint met Brighton het thuisduel met Arsenal

Pröpper met Brighton grote winnaar van de dag in Engelse degradatiestrijd

Davy Pröpper heeft met Brighton & Hove Albion afstand genomen van de degradatiezone. Van alle clubs onderin die zaterdag in actie kwamen, waren The Seagulls de enigen die dankzij een zege op Arsenal (2-1) de volle buit pakten.

In het laatste kwartier wist het elftal van Pröpper een achterstand tegen de Londenaren toch nog om te buigen in een zege. Na de openingstreffer van Nicolas Pepe verschaften Lewis Dunk en Neal Maupay de degradatiekandidaat weer wat lucht op de ranglijst.

Vijf punten is nu de voorsprong op West Ham United en Bournemouth, die beide hun thuisduels verloren.

Uitslagen zaterdag

Watford-Leicester City 1-1
Brighton & Hove Albion-Arsenal 2-1
West Ham United-Wolverhampton Wanderers 0-2
AFC Bournemouth-Crystal Palace 0-2

Bournemouth, met de internationals Nathan Aké (in de basis) en Arnaut Danjuma Groeneveld (tweede helft) binnen de lijnen, moest het na twee snelle goals afleggen tegen middenmoter Crystal Palace (0-2). Patrick van Aanholt deed de hele wedstrijd mee bij de bezoekers, waar in de laatste minuut Jaïro Riedewald nog inviel.

West Ham verloor met dezelfde cijfers van Wolverhampton Wanderers, dat op zijn beurt blijft meedoen om een Champions League-ticket.

Jonny Evans (l) in duel met Troy Deeney van Watford

De Wolves, die in 2018 nog in het Championship speelden, komen door de zege op gelijke hoogte met nummer vijf Manchester United. Omdat Manchester City, dat tweede staat, vooralsnog is uitgesloten van Europees voetbal, krijgt de nummer vijf van Engeland een CL-ticket.

Nummer drie Leicester City heeft de Premier League hervat met een 1-1 gelijkspel tegen Watford. Het weinig spectaculaire duel kreeg wel een spetterend eind met twee prachtige doelpunten snel achter elkaar.

Verdediger Ben Chilwell knalde de bal via de binnenkant van de paal in de bovenhoek en leek Leicester daarmee in de laatste minuut de overwinning te bezorgen. Ver in de extra tijd maakte Craig Dawson met een schitterende halve omhaal toch nog de gelijkmaker: 1-1.