Steven Bergwijn scoort opnieuw voor Tottenham

Bergwijn scoort weer voor Tottenham, Krul dieper in degradatiezorgen

Steven Bergwijn heeft opnieuw zijn waarde voor Tottenham Hotspur bewezen. De Nederlander maakte de 1-0 in het thuisduel met Manchester United, maar dat bleek achteraf niet genoeg voor een overwinning: 1-1.

De 22-jarige aanvaller brak na bijna een halfuur spelen door op de helft van United. Hij omspeelde met speels gemak verdediger Harry Maguire en ramde de bal vervolgens tegen de touwen. Voor doelman David de Gea was de bal, hoewel die recht op hem af kwam, te hard ingeschoten.

Het was Bergwijns derde goal voor Tottenham sinds hij in de winterstop overkwam van PSV. De negenvoudig Oranje-international scoorde al bij zijn debuut tegen Manchester City en ook tegen Wolverhampton Wanderers was hij trefzeker. Vlak voor de coronastop raakte hij geblesseerd aan zijn enkel, maar hij herstelde in de drie maanden dat het voetbal stillag.

Rush Bergwijn

Tottenham had drie punten goed kunnen gebruiken. De ploeg van José Mourinho staat achtste in de Premier League, vier plaatsen en zes punten verwijderd van plaats vier, aan het einde van het seizoen goed voor een Champions League-ticket. United blijft vijfde, met twee punten achter nummer vier Chelsea.

Steven Bergwijn juicht in een leeg Tottenham Hotspur Stadium na zijn goal tegen Man United

United begon de wedstrijd goed. Voordat Bergwijn de eerste kans van de Spurs afrondde, had Marcus Rashford de mogelijkheid de score te openen. De buitenspeler, die er afgelopen week voor zorgde dat arme scholieren ook in de zomervakantie warme maaltijden van de regering krijgen, zag zijn schot van dichtbij gepareerd worden door Tottenham-goalie Hugo Lloris.

Na zijn openingsgoal liet Bergwijn zich opnieuw gelden. Na een rush over de rechterflank legde hij de bal panklaar op het hoofd van Heung-min Son, maar de Zuid-Koreaan, die tijdens de coronastop zijn verplichte militaire basistraining afrondde, zag zijn geplaatste kopbal overgetikt worden door De Gea.

Na twee goede pogingen van Anthony Martial en een wissel van Bergwijn kwam United tien minuten voor tijd toch langszij. Invaller Paul Pogba, die het hele seizoen al kampte met blessureleed, dolde Eric Dier op de achterlijn en ging vervolgens makkelijk naar de grond. De daaropvolgende strafschop schoot Bruno Fernandes raak.

De Portugees probeerde in de laatste minuut nog een strafschop te versieren. De bal werd aanvankelijk op de stip gelegd door scheidsrechter Jonathan Moss, maar de VAR constateerde dat Fernandes een schwalbe maakte en draaide de beslissing terug.

Krul en Norwich hebben wonder nodig

Hekkensluiter Norwich City is dieper in degradatiezorgen gekomen. De ploeg van doelman Tim Krul hervatte de Premier League met een 3-0 nederlaag in eigen huis tegen Southampton.

Krul hielp zijn ploeg in de eerste helft nog met een goede redding en zag een schot van Stuart Armstrong op de lat uiteenspatten, waardoor Norwich met een gelijke stand de rust in ging. Maar in de tweede helft zetten de bezoekers, dertiende in de Engelse competitie, het krachtsverschil al snel om in doelpunten.

Tim Krul redt hier nog, maar kan zijn ploeg Norwich niet helpen een verlies te voorkomen

Krul werd bij de drie goals in de steek gelaten door zijn ploeggenoten en was kansloos bij de trefzekere schoten van Danny Ings, Armstrong en Nathan Redmond. Even dacht Norwich terug in de wedstrijd te komen bij een 2-0 achterstand, maar de goal van Mario Vrancic werd wegens buitenspel afgekeurd.

Spannende degradatiestrijd

Norwich moet nog acht wedstrijden spelen en staat met een duel meer dan de directe concurrenten zes punten achter de veilige, zeventiende plaats. De strijd onderin is spannend.

Norwich heeft nog een moeilijk programma voor de boeg, met wedstrijden tegen Manchester United, Arsenal, Chelsea en Manchester City. Maar het treft ook de tegenstanders om lijfsbehoud: Brighton & Hove Albion, Watford en West Ham United.