Florian Neuhaus (links) van Mönchengladbach in duel met Freiburg-middenvelder Robin Koch

Mönchengladbach verliest op bezoek bij Freiburg, Leverkusen kan profiteren

Het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz kan morgen goede zaken doen in de strijd om de Champions League-tickets in de Duitse Bundesliga. Leverkusen zag Borussia Mönchengladbach, concurrent in de strijd om de vierde plaats, vanavond verliezen van Freiburg: 1-0.

Gladbach en Leverkusen hebben hetzelfde aantal punten, maar Gladbach heeft nu een wedstrijd meer gespeeld. Leverkusen neemt het morgen thuis op tegen koploper Bayern München. Freiburg blijft achtste.

Stortvloed aan kansen

Gladbach begon goed aan de wedstrijd in Freiburg. De bezoekers kregen al in de openingsfase een behoorlijk aantal mogelijkheden, maar Freiburg wist een tegentreffer - soms met kunst- en vliegwerk - te voorkomen.

In de tweede helft begon het bij de thuisploeg beter te lopen. Tien minuten na rust opende Nils Petersen de score met een rake kopbal. Petersen was pas vlak daarvoor als invaller binnen de lijnen gekomen.

In het vervolg van de wedstrijd kon Gladbach het tij niet meer keren, ook omdat Alassane Plea een half uur voor het einde zijn tweede gele kaart ontving.