Christopher Nkunku

Leipzig weet buitenshuis wel te winnen en is weer derde

RB Leipzig heeft in een aantrekkelijk duel met 4-2 gewonnen van 1.FC Köln. Daardoor is de ploeg van trainer Julian Nagelsmann terug op de derde plaats in de Bundesliga.

Begin februari was RB Leipzig nog koploper in de Bundesliga. De droom van een eerste Duitse landstitel vervloog echter door zes gelijke spelen in de laatste negen duels. Na de gedwongen pauze door de coronacrisis zette Leipzig die lijn voort met puntenverlies in eigen huis tegen sc Freiburg en Hertha BSC.

Zodoende begon Leipzig het duel voor lege tribunes in Keulen zelfs als vijfde, voor het eerst dit seizoen buiten de plekken die recht geven op Champions League-voetbal.

Leipzig poetst vroege achterstand weg

Leipzig begon voortvarend tegen Köln, maar kreeg al snel het deksel op de neus. De Colombiaan Jhon Córdoba reageerde het snelste, nadat Elvis Rexhbecaj de binnenkant van de paal had getroffen, en zorgde zo voor 1-0.

Jhon Cordobá en Ismail Jakobs vergeten de coronavoorschriften even na de 1-0 tegen RB Leipzig

Even later raakte Córdoba geblesseerd na een onschuldig ogend duel met Dayot Upomecano. Terwijl de Colombiaan buiten het veld verzorgd werd, kon Upomecano vrij opstomen. De Fransman bediende Angeliño en die had een perfecte voorzet in huis op Patrik Schick, die knap raak kopte.

Ook de 2-1 van Leipzig voor rust mocht er wezen. Christopher Nkunku werd knap vrijgespeeld in de diepte en verschalkte doelman Timo Horn met een stiftje.

Assist doelman Gulácsi

Kort na rust kreeg Köln een nieuwe tik te verwerken. Na een vrije trap van de thuisploeg verstuurde doelman Péter Gulácsi een perfecte uittrap richting Timo Werner, die alleen op doelman Horn af ging en zo zijn 25ste treffer van het seizoen maakte.

Daarmee maakte Werner zijn reputatie in uitwedstrijden weer eens waar: het was zijn vijftiende uitdoelpunt van het seizoen.

Vijf minuten later bracht Anthony Modeste, de vervanger van Cordoba, de spanning weer terug met een schitterende knal van een meter of dertig.

Het feest van de Franse routinier, in 2017 nog goed voor 25 seizoenstreffers voor Köln, was van korte duur. Twee minuten na de aansluitingstreffer zorgde Dani Olmo met een prachtig, geplaatst schot voor 4-2.

Leipzig had zijn zaakjes op orde, totdat de arbiter Christian Dingert naar de stip wees na een overtreding van Lukas Klostermann op Modeste. Na overleg met de VAR kwam hij terug op die beslissing: Klostermann speelde de bal.

Leipzig had daarna de score nog kunnen opvoeren maar Olmo en Werner vergaten hun tweede treffer van de wedstrijd binnen te schieten.

Stand Bundesliga

Bayern München 29-67 (86-28)
Borussia Dortmund 29-60 (80-35)
RB Leipzig 29-58 (74-31)
Borussia Mönchengladbach 29-56 (57-35)
Bayer 04 Leverkusen 29-56 (54-36)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl