Javairô Dilrosun viert zijn treffer voor Hertha ANP

Javairô Dilrosun heeft met een knappe actie de opmars van Hertha BSC in de Bundesliga voortgezet. De international maakte de openingstreffer tegen Augsburg, waardoor de hoofdstedelingen weer zicht hebben op Europees voetbal.

Hertha benoemde tijdens de coronastop zijn vierde trainer van het seizoen, maar met Bruno Labbadia op de bank werden sindsdien drie van de vier duels gewonnen.

Dilrosun was zaterdag de gevierde man door de bal in een scrimmage op te pikken, waarna hij zich met een handige voetbeweging vrijspeelde. Vervolgens duwde hij de bal gecontroleerd in het dak van het doel. In de extra tijd verdubbelde Krzysztof Piatek de marge (2-0).

Iets minder gecontroleerd was het debuut van Melayro Bogarde bij Hoffenheim. De jeugdinternational kreeg twee dagen na zijn achttiende verjaardag een basisplaats van trainer Alfred Schreuder op bezoek het Mainz van basiskrachten Jeffrey Bruma en Jean-Paul Boëtius.

Met een flinke dosis agressie zaagde de tiener al na elf minuten zijn opponent Moussa Niakhaté zowat in tweeën en mocht hij niet klagen met een gele kaart. De aanvallend ingestelde back debuteerde overigens zeer sterk voor het winnende Hoffenheim (0-1).

Bogarde, een neef van oud-international Winston, speelde desondanks met vuur in de persoonlijke duels. Schreuder nam het zekere voor het onzekere door de jongste Nederlander in de Bundesliga ooit na rust in de kleedkamer achter te laten.

Davy Klaassen pakte onderin belangrijke punten met Werder Bremen op bezoek bij Schalke, invaller Bas Dost stond aan de basis van de winnende goal van Eintracht Frankfurt tegen zijn oude club Wolfsburg.

De Bayern-machine stokte tegen Fortuna Düsseldorf na 52 minuten. De eindstand (5-0) stond mede door twee treffers van Robert Lewandowski al op het bord toen Joshua Zirkzee nog mocht invallen.

Uitslagen zaterdag

Hertha BSC-Augsburg 2-0
Mainz 05-Hoffenheim 0-1
Schalke 04-Werder Bremen 0-1
Wolfsburg-Eintracht Frankfurt 1-2
Bayern München-Fortuna Düsseldorf 5-0

Opvallend was verder nog de boodschap om de arm van Schalke-speler Weston McKennie, iets wat volgens de FIFA-richtlijnen overigens verboden is.

De Amerikaan McKennie is erg begaan met het lot van zijn landgenoot George Floyd, een zwarte man die om het leven kwam door politiegeweld. Vele beroemdheden lieten zich uit over deze gebeurtenis, die tot flinke ophef leidde in de Verenigde Staten.

"Ik wil mijn aandacht vestigen op een probleem dat al lang aan de gang is. We moeten opkomen voor datgene waarin we geloven. Ik denk dat het tijd is dat we gehoord worden", lichtte McKennie via Instagram toe.

STER reclame