NOS Nieuws

Wekdienst 24/5: Moslims vieren Suikerfeest • Rechtszaak tegen Netanyahu begint

Goedemorgen! Vandaag vieren moslims het Suikerfeest, het einde van de vastenmaand. En de rechtszaak tegen de Israëlische premier Netanyahu begint. Hij wordt onder meer verdacht van fraude.

Vandaag is er, naast enkele opklaringen, ook veel bewolking aanwezig en valt er af toe wat regen of een bui, met name in de noordelijke helft van het land. Bij een matige tot krachtige westenwind wordt het 13 graden tot 17 graden.

Moet je vandaag de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De rechtszaak tegen de Israëlische premier Netanyahu begint vandaag. Hij wordt verdacht van fraude, beïnvloeding van de media en het aannemen van luxe geschenken in ruil voor politieke gunsten.
  • Vandaag is het Suikerfeest, waarmee moslims het einde van de vastenmaand vieren. De viering zal er voor de meeste moslims anders uitzien dan andere jaren, omdat het vanwege de coronabeperkingen op veel plekken niet mogelijk is om de moskee te bezoeken.
  • In het Zuid-Limburgse Margraten worden de Amerikaanse militairen herdacht die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwamen. Koning Willem-Alexander legt tijdens deze herdenking, 75 jaar na de bevrijding, de eerste krans. De NOS zendt de herdenking rechtstreeks uit vanaf 14.45 uur op NPO1, NPO Radio 1 en NOS.nl. Om 19.10 uur is er op NPO2 een samenvatting.

Wat heb je gemist?

Noord-Korea heeft aangekondigd dat het kernwapenprogramma wordt uitgebreid. De militaire leiding wil zo de nucleaire afschrikking van Noord-Korea vergroten. Ook zegt het land de kracht van raketten aanzienlijk te vergroten.

Bij de ontmoeting met de Amerikaanse president Trump in Singapore, in 2018, committeerde Kim Jong-un zich aan de "volledige denuclearisatie van het Koreaanse schiereiland". Dat leek aanvankelijk een grote doorbraak, maar daarna volgde een mislukte ontmoeting tussen de twee leiders in Vietnam. Ook bleef Noord-Korea doorgaan met het testen van raketten.

Ander nieuws uit de nacht:

De brandende kliko's zorgden voor veel rook:

Duizend kliko's vlam gevat in Gorredijk

En dan nog even dit:

Een Russische kunstenaar heeft mondkapjes gemaakt voor insecten. De man wil met de superkleine mondkapjes duidelijk maken dat we niet alleen mensen moeten redden, maar ook aan dieren en insecten moeten denken:

Russische kunstenaar maakt mondkapjes voor insecten

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl