Jean-Michel Aulas
NOS Voetbal

Lyonnais-voorzitter klapt uit school: 'In augustus weer Champions League'

Als we Olympique Lyonnais-voorzitter Jean-Michel Aulas moeten geloven, wordt de Champions League begin augustus hervat. Volgens hem wordt de return tegen Juventus in de achtste finales op 7 augustus gespeeld.

"Het is inmiddels bevestigd, we spelen achter gesloten deuren", verklapte Aulas tegen RTL France. Een officieel bericht van de UEFA ontbreekt vooralsnog. Lyonnais won op 26 februari de thuiswedstrijd tegen Juventus met 1-0. De return drie weken later werd uitgesteld vanwege de coronacrisis.

Als wij die zaak verliezen, worden we afgeslacht in de Champions League

Jean-Michel Aulas

Aulas pleitte eerder voor het annuleren van alle resterende duels in de Champions League en Europa League. Daardoor zou er volgens hem meer ruimte op de kalender komen om de nationale competities uit te spelen. Inmiddels is de Franse competitie definitief beëindigd, als eerste van de vijf grote voetballanden.

Hoger beroep

Lyonnais heeft beroep aangetekend tegen die beslissing. Als nummer zeven grijpt de club van Memphis Depay en Kenny Tete overal naast. "Als wij die zaak verliezen, zullen we door de ploegen die wel over een fitte selectie beschikken, worden afgeslacht in de Champions League", liet Aulas weten.

In Engeland, Spanje, Italië en Duitsland gaan de clubs in de hoogste divisies binnen afzienbare tijd weer voetballen, mits aan alle eisen van de overheid kan worden voldaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl