Neymar, de Braziliaanse ster van PSG in een leeg stadion
NOS VoetbalAangepast

PSG uitgeroepen tot Franse kampioen; Toulouse en Amiens degraderen

In tegenstelling tot in Nederland wordt in Frankrijk de koploper van de afgebroken nationale competitie - Paris Saint-Germain - wel uitgeroepen tot landskampioen.

In de eredivisie gaat koploper Ajax niet als kampioen de boeken in, maar de KNVB wil de ranglijst wel hanteren voor het verdelen van de felbegeerde Europese tickets.

Depay grijpt naast Europees ticket

Paris Saint-Germain staat in de Franse Ligue 1 met nog elf duels te spelen twaalf punten voor op nummer twee Olympique Marseille. PSG en Marseille gaan samen met Stade Rennes de Champions League in en Lille OSC, Stade de Reims en OGC Nice de Europa League.

Dit alles is een bittere pil voor Memphis Depay. Hij staat met Olympique Lyonnais zevende en grijpt dus net naast een Europees ticket.

Daar waar in Nederland ook geen clubs degraderen, gebeurt dat in Frankrijk wel. Toulouse en Amiens, de nummer negentien en twintig van de ranglijst, kunnen zich opmaken voor de Ligue 2.

In die tweede Franse voetbalcompetitie wordt Lorient ook uitgeroepen tot kampioen. Die ploeg promoveert dan ook naar de hoogste divisie, evenals nummer twee Lens.

Eerder deze week besloot de Franse regering dat er tot 1 september geen grote sportevenementen mogen plaatsvinden. Dat betekende het vroegtijdige eind van de Ligue 1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl