Volgens het IOC zijn de Olympische Spelen in Tokio niet in gevaar door de coronacrisis
NOS SportAangepast

Overleg IOC met sportbonden over impact corona, Japan heeft 'alle steun'

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) houdt dinsdag telefonisch overleg met alle internationale sportbonden over de coronacrisis en de gevolgen daarvan voor de Olympische Spelen in Tokio.

Het IOC wil tijdens de conferencecall de bonden vooral informeren over de stand van zaken met betrekking tot de kwalificatieprocedures voor de Spelen. In veel sporten loopt het kwalificatietraject naar Tokio nog volop, maar vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn veel kwalificatietoernooien afgelast.

'Spelen laten doorgaan zoals wereld ze kent'

IOC-voorzitter Thomas Bach vertelde eerder al dat het IOC zich flexibel wil opstellen. Het doorgaan van de Olympische Spelen staat bij het IOC vooralsnog niet ter discussie.

De Japanse premier Abe had maandagavond overleg met de G7, de belangrijkste industrielanden, en na afloop zei hij dat het doel nog altijd is om de Spelen te organiseren zoals iedereen die kent. Dus met publiek, ook als bewijs dat het coronavirus kan worden overwonnen. Op de vraag of er ook gesproken was over een eventueel uitstel ging Abe niet in.

Op 24 juli moet het olympisch vuur in Tokio ontstoken worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl