Giorgio Chiellini heeft zijn rentree gemaakt bij Juventus. De 35-jarige verdediger toont daarmee aan dat je snel kan herstellen van een gescheurde voorste kruisband. Hij liep de blessure op 30 augustus vorig jaar op en ging op 4 september onder het mes.

Chiellini's snelle terugkeer biedt ook Memphis Depay houvast. Depay revalideert momenteel van eenzelfde knieblessure. Volgens de gangbare opvattingen vraagt een kruisbandblessure negen maanden herstel, maar Depay hoopt binnen zes maanden te kunnen terugkeren zodat hij met Oranje kan meedoen aan de EK-eindronde komende zomer.

Kan Depay wat Chiellini kan?

Chiellini begon vijf maanden nadat hij was geopereerd alweer met trainen en zijn rentree in het eerste elftal van Juventus volgde zondag na ruim vijfenhalve maand. Memphis Depay hoopt op eenzelfde scenario. De spits van Olympique Lyonnais raakte op 15 december vorig jaar geblesseerd en zit inmiddels volop in zijn revalidatieproces.

Met dezelfde herstelperiode als Chiellini zou Depay halverwege mei de training kunnen hervatten en begin juni zijn rentree kunnen maken, zo'n twee weken voor de start van het EK.

Zonder De Ligt en Ronaldo naar winst

Koploper Juventus pakte een week na de nederlaag bij Hellas Verona de draad weer op in de Serie A. Brescia, de nummer negentien van de ranglijst, werd in Turijn met 2-0 geklopt.

Juan Cuadrado viert de 2-0

Juventus-coach Maurizio Sarri gunde Cristiano Ronaldo rust en ruimde voor onder anderen Matthijs de Ligt een plek op de bank in. Leonardo Bonucci en Daniele Rugani vormden het verdedigingscentrum.

Rood Aye breekpunt

In de eerste helft had Juve het lastig tegen de ploeg van aanvoerder Mario Balotelli. Pas na een rode kaart voor aanvaller Florian Aye (twee keer geel in zes minuten) vond de Turijnse topploeg een gaatje: uit een vrije trap krulde Paulo Dybala raak.

Een kwartier voor tijd tilde Juan Cuadrado de stand naar 2-0 na een fraai hakje van de ingevallen Blaise Matuidi. Daarmee was de buit binnen, waarna Chiellini nog een invalbeurt werd gegund.

Lazio verslaat en passeert Inter

Juventus heeft na 24 wedstrijden 54 punten, één punt meer dan Lazio en drie meer dan Internazionale. Lazio versloeg Inter zondag in een rechtstreeks duel om de tweede plaats: 2-1.

Lazio blijft maar winnen en verdringt Inter van tweede plaats

Na de openingsgoal van Ashley Young maakte Lazio-spits Ciro Immobile na rust vanaf de strafschopstip gelijk.

De penalty werd gegeven na een overtreding van Stefan de Vrij op Immobile. Sergej Milinkovic-Savic hielp Lazio aan de winst door na een corner in de rebound binnen te schieten.