NOS Nieuws

Twee D66-staatssecretarissen om problemen Belastingdienst op te lossen

Er komt op het ministerie van Financiën een extra staatssecretaris om de problemen bij de Belastingdienst aan te pakken. De ene staatssecretaris gaat zich bezighouden met het innen van belasting en de hervorming van het fiscale stelsel, de andere met de douane en de toeslagen, hebben de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie besloten.

"Twee is echt nodig. Er ligt een enorme hoop werk", zei Rutte na afloop van het wekelijkse coalitieoverleg.

De twee nieuwe bewindslieden zullen allebei van D66 zijn, dat nu naar de opvolgers van staatssecretaris Snel op zoek gaat. "Ik ga na vandaag zo snel mogelijk twee geschikte kandidaten zoeken en hoop dat ze snel aan de slag kunnen", zegt fractievoorzitter Jetten.

Excuus

In december besloot D66-staatssecretaris Snel op te stappen vanwege de affaire met de kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst had bij een groot aantal gezinnen onterecht de kinderopvangtoeslagen stopgezet en dat bracht gedupeerde gezinnen in grote problemen.

Snel erkende de fouten en bood zijn excuus aan. Hij trad af omdat hij er niet in slaagde de afhandeling en het uitkeren van de schadevergoedingen goed te laten verlopen.

De problemen bij de Belastingdienst zijn groot, erkent de coalitie. De hoop bestaat nu dat een extra staatssecretaris een oplossing naderbij kan brengen.

Minister Hoekstra van Financiën maakte zaterdag bekend dat hij de Belastingdienst gaat opsplitsen, in de onderdelen Toeslagen, Douane en Belastinginning.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl